Μία νέα σχολική χρονιά μπορεί να φέρει μια σειρά διαφορετικών συναισθημάτων: ενθουσιασμό, ανακούφιση, άγχος και φόβο. Από τους γονείς που ανακουφίζονται καθώς τα παιδιά τους θα επιστρέψουν σε ένα καθορισμένο πρόγραμμα, σε μαθητές που αναμένουν μεγαλύτερες απαιτήσεις και πιέσεις. Ακολουθούν ορισμένες οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσεις ενώ προετοιμάζεις τον εαυτό σου και την οικογένεια σου για μια παραγωγική σχολική χρονιά.

 

Προετοιμάσου για αλλαγή προγράμματος

 

Το καλοκαίρι συνήθως πέφτουμε για ύπνο αργά το βράδυ. Μερικές φορές το να ξαναμπείς στο  πρόγραμμα της καθημερινότητας μπορεί να είναι δύσκολο μετά από ένα διασκεδαστικό καλοκαίρι.

Απέφυγε να κάνεις τη αλλαγή  απότομα ξεκινώντας τη μετάβαση μερικές ημέρες νωρίτερα. Άλλαξε σταδιακά την ώρα που ξυπνάει η οικογένειά σου κατά 15 λεπτά νωρίτερα κάθε πρωί. Μην ξεχάσεις να αλλάξεις επίσης την ώρα του ύπνου σου κάθε βράδυ για να διασφαλίσεις ότι η οικογένειά σου κοιμάται αρκετά. Καθιέρωσε μια νυχτερινή ρουτίνα για να ακολουθήσει η οικογένειά σου, η οποία θα σηματοδοτεί ότι ήρθε η ώρα να κοιμηθείτε: να διαλέξεις ρούχα για την επόμενη μέρα, να βουρτσίσεις τα δόντια, να διαβάσεις μια ιστορία ύπνου κ.λπ.

Ένα συμπλήρωμα με μελατονίνη θα βοηθήσει στην καθιέρωση ενός φυσιολογικού μοτίβου ύπνου για τους ενήλικες της οικογένειας. Απόκτησε το με 15% έκπτωση από τη Herbalista κάνοντας κλικ εδώ.

 

Ξεκίνησε τις αγορές νωρίς

Ξεκίνησε με τα ψώνια για το σχολείο. Λάβε υπόψη ποιες προμήθειες έχεις ήδη - ίσως να εκπλαγείς όταν δεις πόσα μολύβια, στιλό και μαρκαδόρους έχεις ήδη στο σπίτι. Προσδιόρισε ποια ρούχα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον επόμενο χρόνο και ποια είδη πρέπει να αγοραστούν. Μην ξεχνάς αντικείμενα όπως απολυμαντικά χεριών και συμπληρώματα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό όπως βιταμίνη C, βιταμίνη D και ψευδάργυρο ή πολυβιταμίνες που θα θωρακίσουν τον οργανισμό σου στη δύσκολη περίοδο που ξεκινά.

Απόκτησε όλα τα παραπάνω συμπληρώματα με έκπτωση 15% από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Herbalista, κάνοντας κλικ εδώ.

 

Κάνε θετικές σκέψεις και γέμισε την οικογένεια σου με αισιοδοξία

Όταν το άγχος προκύπτει ως αντίδραση στον ερχομό του σχολικού έτους, προσπάθησε να ενθαρρύνεις την οικογένειά σου να φανταστεί πώς θα είναι η πρώτη μέρα του σχολείου. Εάν προκύψουν αρνητικές καταστάσεις και συναισθήματα φόβου, πρότεινε λύσεις στα πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν. Θυμήσου ότι οι και οι ενήλικες και τα παιδιά έχουν την τάση να σκέφτονται κάθε φορά το χειρότερο σενάριο. Όμως το χειρότερο σενάριο  συμβαίνει σπάνια και ακόμη και αν συμβεί, θα είσαι εξοπλισμένος/η με πόρους και σχέδια που θα σε βοηθήσουν να το αντιμετωπίσεις. Δώσε έμφαση στις θετικές πτυχές της επιστροφής στο σχολείο: η συνάντηση με παλιούς και νέους φίλους, οι ευκαιρίες για ανάπτυξη, μάθηση και παιχνίδι είναι μερικές από τις θετικές πτυχές στις οποίες πρέπει να εστιάσεις.

 

Φρόντισε και για τους ενήλικες στην οικογένεια

 

Παράλληλα με την έναρξη του σχολείου αρχίζει και η επιστροφή στην καθημερινότητα για τους γονείς. Οι απαιτήσεις στη δουλειά αυξάνονται και οι ανάγκη για καλή φυσική κατάσταση και  εγρήγορση σώματος και πνεύματος είναι πολύ μεγάλη.

Γι’ αυτό καλό θα ήταν να φροντίσεις τη διατροφή σου, η οποία πρέπει να είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά αλλά και να βάλεις την καθημερινή άσκηση στο πρόγραμμα σου.

Έχουμε ήδη προετοιμάσει για εσένα κάποια tips για να βελτιώσεις την καθημερινότητα σου τον Σεπτέμβριο και είμαστε σίγουροι ότι θα σου φανεί πολύ χρήσιμο.

 

Καλή σχολική χρονιά σε όλους

 

Πηγή: https://www.drbvitamins.com/community/back-to-school