Η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής δεν είναι τόσο περίπλοκη όσο νομίζουμε. Τι σημαίνει όμως να ζεις έναν υγιεινό τρόπο ζωής; Σύμφωνα με μια μελέτη που χρησιμοποιεί δεδομένα τόσο από τη Μελέτη Υγείας των Νοσοκόμων (NHS) όσο και από τη Μελέτη Παρακολούθησης Επαγγελματιών Υγείας (HPFS), υπάρχουν πέντε παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε μια μακρύτερη, πιο υγιεινή ζωή.

 

Οι 5 παράγοντες που έχουν σημασία

 

 Διακοπή του καπνίσματος – Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για την υγεία μας είναι να μην καπνίζουμε. Τα τσιγάρα περιέχουν 5.000 χημικά συστατικά που είναι επιβλαβή για την υγεία μας και δεν είναι μυστικό ότι το κάπνισμα σχετίζεται με πολλές από τις πιο συχνές αιτίες θανάτου. Εάν καπνίζετε, βρείτε έναν τρόπο να σταματήσετε. Η διάρκεια της ζωής σας εξαρτάται από αυτό.

 

Υγιεινή διατροφή  – μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά, φρούτα, ξηρούς καρπούς και σπόρους, δημητριακά ολικής αλέσεως και ελάχιστες ποσότητες κρέατος, τυριών και μεταποιημένων τροφίμων θα σας δώσει τα - απαραίτητα για τον οργανισμό σας - θρεπτικά συστατικά που θα βελτιώσουν τη ζωή σας.

Μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ – η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι επικίνδυνη για εσάς. Μακροπρόθεσμα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει το συκώτι, τον εγκέφαλο, το στομάχι, την καρδιά και μια ποικιλία άλλων οργάνων και σωματικών λειτουργιών, καθώς και να οδηγήσει σε σοβαρές ασθένειες.

 

Περισσότερη άσκηση – οι περισσότεροι από εμάς δεν κάνουν αρκετή άσκηση παρόλο το ότι γνωρίζουν πως η άσκηση είναι βασικό συστατικό μίας καλής ζωής. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι καθώς γερνάμε, το να βάζουμε τη φυσική άσκηση ως προτεραιότητα είναι πολύ σημαντικό για να παραμείνουμε σε καλή κατάσταση. Το περπάτημα, η άρση βαρών, το κολύμπι και οτιδήποτε άλλο σας κάνει να κινείστε είναι μια καλή επιλογή.

Έλεγχος του σωματικού βάρους – Η διατήρηση στο φυσιολογικό για το ύψος σας  βάρος μειώνει τις πιθανότητες σας για έναν αριθμό ασθενειών που σχετίζονται με το βάρος, όπως άπνοια ύπνου, προβλήματα που σχετίζονται με την καρδιά και προβλήματα με το ήπαρ.

 

Ενώ όμως ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να βελτιώσουμε τη ζωή μας, πολλές φορές παραμελούμε τον εαυτό μας, δεν τρεφόμαστε σωστά και δεν λαμβάνουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Εδώ όμως μπορούν να βοηθήσουν τα συμπληρώματα διατροφής και οι βιταμίνες όπως η βιταμίνη C, η βιταμίνη D, το μαγνήσιο, η κουρκουμίνη και πολλά άλλα.

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα μπορείτε να βρείτε βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής από τη Νο1 μάρκα της Αμερικής, την Doctors Best.  Μπορείτε να βρείτε και να παραγγείλετε το συμπλήρωμα που σας ενδιαφέρει ή να μιλήσετε με τους ειδικούς μας οι οποίοι μπορούν να σας συμβουλέψουν προκειμένου να βελτιώσετε την καθημερινότητα σας και να έχετε ένα καταπληκτικό ξεκίνημα στην καινούργια σεζόν.

Αποποίηση Ευθύνης: Αυτό το άρθρο, συμπεριλαμβανομένων και των συμβουλών παρέχει μόνο γενικές πληροφορίες. Δεν είναι σε καμία περίπτωση υποκατάστατο της ειδικής ιατρικής γνώμης. Για περισσότερες πληροφορίες, συμβουλευτείτε πάντα έναν ειδικό ή το δικό σας γιατρό. Η Herbalista δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για αυτές τις πληροφορίες.

 

Πηγή: https://www.drbvitamins.com/community/small-steps-to-a-healthier-you