Αποκτηστε εδώ προστατευτικές μάσκες ΚΝ95

Με την πανδημία σε πλήρη εξέλιξη και τη ζωή μας να έχει αλλάξει ολοκληρωτικά, είναι επόμενο να έχουμε αμελήσει τον  υγιεινό τρόπο ζωής και τις υγιεινές συνήθειες μας. Τα γυμναστήρια είναι κλειστά και οι επισκέψεις στο σουπερμάρκετ έχουν περιοριστεί σημαντικά. Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να έχουμε κάθε μέρα φρέσκα προϊόντα στο τραπέζι μας. Το να διατηρήσουμε όμως τις υγιεινές μας συνήθειες με προϊόντα από το ράφι, που διαρκούν περισσότερες ημέρες, είναι ευκολότερο απ’ ότι  νομίζουμε. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για πέντε βασικές ομάδες τροφίμων και τους τρόπους για να βρούμε τρόφιμα από κάθε ομάδα σε προϊόντα που υπάρχουν στα ράφια του σουπερμάρκετ και όχι μόνο.

 

Φρούτα:

Ας ξεκινήσουμε με τα φρούτα. Τα φρούτα μπορούμε να τα βρούμε και κατεψυγμένα και νωπά αλλά και σε κονσέρβα. Όταν ψάχνετε για κονσερβοποιημένα φρούτα, προσπαθήστε να βρείτε κονσέρβες που έχουν τον δικό τους χυμό φρούτων (όχι σιρόπι). Τα κατεψυγμένα φρούτα, όπως τα μούρα, είναι ιδανικά για την παρασκευή smoothies που είναι γεμάτα βιταμίνες και ανόργανα συστατικά που θα σας βοηθήσουν κατά τη μακρά διάρκεια της καραντίνας. Τα κονσερβοποιημένα φρούτα μπορούν να διατηρηθούν για δύο χρόνια και τα κατεψυγμένα φρούτα είναι καλά μέχρι και για 9 μήνες.

 

Λαχανικά:

Όπως τα φρούτα έτσι και τα λαχανικά μπορείτε να τα βρείτε και κατεψυγμένα και νωπά αλλά και σε κονσέρβα. Τα κατεψυγμένα λαχανικά αποτελούν εξαιρετική εναλλακτική λύση όταν δε βρίσκουμε φρέσκα, καθώς διατηρούν σχεδόν το 100% των θρεπτικών συστατικών τους.  Τα κονσερβοποιημένα δεν είναι και ό,τι καλύτερο αλλά σίγουρα είναι καλύτερα από το τίποτα! Όταν ψάχνουμε για κονσερβοποιημένα λαχανικά, καλό είναι να αναζητούμε επιλογές «χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο». Αν αγοράσουμε λαχανικά σε κονσέρβα, χρειάζεται να τα ξεπλύνουμε πριν το μαγείρεμα για να εξαλείψουμε το νάτριο που περιέχουν. Τα κονσερβοποιημένα λαχανικά διατηρούνται από δύο έως πέντε χρόνια και τα κατεψυγμένα είναι καλά για ένα χρόνο.

  

Πρωτεΐνη

Ας μιλήσουμε για την πρωτεΐνη πού όπως έχουμε γράψει και σε αντίστοιχο άρθρο αποτελεί σημαντικό στοιχείο της διατροφής μας. Όταν σκεφτόμαστε πρωτεΐνη, πιθανώς μας έρχονται στο μυαλό το στήθος κοτόπουλου και η μπριζόλα, σωστά; Όμως, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι να συμπεριληφθεί η πρωτεΐνη στη διατροφή μας! Οι κονσέρβες και κατεψυγμένα κρέατα είναι μια επιλογή. Αν ψάχνετε για φυτικές πρωτεΐνες, αναζητήστε τρόφιμα όπως τα καρύδια, οι σπόροι και τα φασόλια! Ένα φλιτζάνι μαύρα φασόλια περιέχει περίπου δεκαπέντε γραμμάρια πρωτεΐνης. Το φυστικοβούτυρο είναι ένα προϊόν που διατηρείται έως και τρεις μήνες και περιέχει περίπου έξι γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα. Τα κονσερβοποιημένα κρέατα, όπως το κοτόπουλο, ο τόνος και ο σολομός, μπορούν να διατηρηθούν έως και πέντε χρόνια και τα κατεψυγμένα κρέατα μπορούν να διατηρηθούν έως και ένα χρόνο!

Επίσης, αν κάνετε βίγκαν διατροφή, στη Ηerbalista θα βρείτε μία ολοκληρωμένη σειρά από Vegan & οργανικά συμπληρώματα πρωτεΐνης από αξιόπιστα και παγκοσμίως γνωστά brands, όπως το Garden of Life και το Purely Inspired, που θα σας βοηθήσουν να καλύψετε τις καθημερινές σας ανάγκες σε πρωτεΐνη.

 

Δημητριακά

Τα δημητριακά μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η διάρκεια ζωής των δημητριακών ολικής αλέσεως, όπως το σιτάρι ή το καστανό ρύζι, είναι λίγο μικρότερη από αυτή των αλεύρων, αλλά έχουν μεγαλύτερη θρεπτική αξία. Σε τρόφιμα, όπως το λευκό ψωμί και τα ζυμαρικά, αφαιρούν το πίτουρο και τα φύτρα για να τους δώσουν λεπτότερη υφή και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, αλλά αυτό αφαιρεί θρεπτικά συστατικά. Ωστόσο, τροφές με άθικτα δημητριακά, όπως  το πλιγούρι βρώμης, το άψητο καστανό ρύζι και το quinoa διαρκούν περισσότερο από τα επεξεργασμένα δημητριακά! Κάποιες πολύ καλές επιλογές τροφίμων με δημητριακά που μπορείτε να βρείτε στα ράφια των σουπερμάρκετ είναι η βρώμη, το καστανό ρύζι και τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως.

 

Γαλακτοκομικά

Τελευταία αλλά εξίσου σημαντικά, τα  γαλακτοκομικά προϊόντα. Αυτά είναι ίσως τα πιο δύσκολα από όλα. Όταν σκεφτόμαστε γαλακτοκομικά προϊόντα στο μυαλό μας έρχονται φυσικά το γάλα, το τυρί και το γιαούρτι. Όλα τα ευπαθή προϊόντα, σωστά; Υπάρχουν όμως τρόποι για να διατηρήσουμε το γαλακτοκομικά μας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μπορούμε για παράδειγμα να καταψύξουμε τα γιαούρτια και να τα φάμε σαν ένα δροσιστικό γλυκό (και θα διαρκέσουν στην κατάψυξη έως και δύο μήνες). Μείνετε μακριά από τυχόν επεξεργασμένο τυρί που φαίνεται να διαρκεί πολύ. Αυτά τα προϊόντα δεν μας παρέχουν το ασβέστιο και τη βιταμίνη D που προσφέρουν τα φυσικά γαλακτοκομικά προϊόντα και τείνουν να φορτώνονται με λίπος. Υπάρχουν επίσης διαρκή γαλακτοκομικά προϊόντα (όπως το γάλα σε σκόνη), το οποίο μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική λύση σε περιόδους καραντίνας.

Πολυβιταμίνες

Και αν δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τις διατροφικές μας συνήθειες κατά τη διάρκεια της καραντίνας και πιστεύουμε ότι δεν παίρνουμε αρκετή ποσότητα βιταμινών από τη διατροφή μας τότε μπορούμε να δοκιμάσουμε και τη λύση των πολυβιταμινών.

Στη Herbalista μπορείτε να βρείτε τις επιστημονικά άρτιες και παγκοσμίως γνωστές Πολυβιταμίνες από την Doctor’s Best. Παρέχουν την πλήρη γκάμα βιταμινών και μετάλλων που αποδεικνύονται απαραίτητα για την υγεία και μπορείτε να τις βρείτε κάνοντας κλικ εδώ.

Μπορείτε μάλιστα να τις αποκτήσετε online με έκπτωση 20% βάζοντας τον κωδικό HEALTHY2O στο πεδίο: "Εφαρμογή κωδικού έκπτωσης" το οποίο βρίσκεται στο καλάθι των αγορών και να τις παραδώσουμε σπίτι σας.

 

Κλείνοντας να πούμε πως καταλαβαίνουμε ότι ίσως είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής κατά τη διάρκεια της καραντίνας αλλά δεν είναι κάτι τελείως ανέφικτο. Μπορούμε να δοκιμάσουμε καινούρια πράγματα, να μαγειρέψουμε νέες συνταγές και να προμηθευτούμε προϊόντα που διαρκούν περισσότερο αλλά είναι εξίσου θρεπτικά. Άλλωστε ποιος είπε ότι τα φρέσκα είναι πάντα τα καλύτερα;   

  

Αποποίηση Ευθύνης: Αυτό το άρθρο, συμπεριλαμβανομένων και των συμβουλών παρέχει μόνο γενικές πληροφορίες. Δεν είναι σε καμία περίπτωση υποκατάστατο της ειδικής ιατρικής γνώμης. Για περισσότερες πληροφορίες, συμβουλευτείτε πάντα έναν ειδικό ή το δικό σας γιατρό. Η Herbalista δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για αυτές τις πληροφορίες.

  

Πηγή: https://muschealth.org/blog/2020/march/healthy-quarantine