Στις μέρες είναι πολύ εύκολο να απαντήσουμε στην ερώτηση «τι είναι η vegan διατροφή;” αλλά ίσως δυσκολευόμαστε να απαντήσουμε ΄΄όταν μας ρωτάνε σχετικά με τα vegan καλλυντικά.

Τι είναι τα vegan καλλυντικά;

Εξ ορισμού, τα vegan καλλυντικά δεν παράγονται από ζώα ή από ζωικά υποπροϊόντα. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιούνται στην παραγωγή τους συστατικά όπως κερί μέλισσας, μέλι, κολλαγόνο, λανολίνη και κερατίνη.

Τα vegan καλλυντικά τις περισσότερες φορές είναι «οργανικά» δηλαδή παρασκευάζονται από ουσίες που καλλιεργούνται  χωρίς τη χρήση παρασιτοκτόνων, συνθετικών λιπασμάτων ή γενετικά τροποποιημένων οργανισμών. Επιπλέον μπορεί να τα ακούσετε και ως φυσικά καλλυντικά  διότι δεν περιέχουν τίποτα τεχνητό ή συνθετικό.

 

Τι σημαίνει ο όρος Cruelty Free;

Μία άλλη ιδιότητα που συνοδεύει κάποιες φορές τα Vegan καλλυντικά είναι η πιστοποίηση Cruelty Free.  O όρος “Cruelty Free” σημαίνει ότι ένα προϊόν - ή τα συστατικά του- δεν έχει δοκιμαστεί σε ζώα από προμηθευτή, κατασκευαστή, παραγωγό ή τρίτο φορέα. Ορισμένες μάρκες μπορεί να είναι απαλλαγμένες από τη βία χωρίς να είναι vegan, οπότε αν ψάχνετε για το τελευταίο βεβαιωθείτε ότι είναι ξεκάθαρο πάνω στην περιγραφή του προϊόντος.

 

Γιατί τα Vegan καλλυντικά είναι σημαντικά;

  1. a.       Κάνουν καλό στη Φύση:

Εκτός από την σκληρότητα στη μεταχείριση των ζώων  τα καλλυντικά που δεν είναι Vegan μπορούν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον συμβάλλοντας στη ρύπανση και την αποψίλωση των δασών. Χρησιμοποιώντας καλλυντικά  vegan που δεν περιέχουν ζωικά υποπροϊόντα, μπορείτε να έχετε δέρμα που ακτινοβολεί  και να κάνετε τη διαφορά!

  1. b.      Είναι φιλικά προς όλους τους τύπους δέρματος:

Τα Vegan & Cruelty Free καλλυντικά περιέχουν φυσικά και βιολογικά συστατικά. Γι’ αυτό είναι  πιο απαλά στο δέρμα απ’ ότι τα σκληρά, τεχνητά, χημικά συστατικά που συνήθως χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά που υπάρχουν στην αγορά. Επίσης, επειδή τα vegan καλλυντικά είναι πολύ πιο ήπια στο δέρμα, τα προϊόντα αυτά μπορούν να είναι εξαιρετικές επιλογές για άτομα με χρόνιες δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα και η ψωρίαση. Τέλος, τα Vegan καλλυντικά αποτελούνται από φυτικά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στην ενυδάτωση, στην προστασία και στην θρέψη του δέρματος σας χωρίς καμία σκληρή χημική ουσία.

  1. c.       Έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες:

Τα φυσικά vegan καλλυντικά μπορούν να σας παρέχουν τα καλύτερα αποτελέσματα κατά της γήρανσης του δέρματος. Ο συνδυασμός αντιοξειδωτικών, βιταμινών,  οργανικών συστατικών και  εκχυλισμάτων από βότανα μπορεί να βοηθήσει στην αναζωογόνηση του δέρματος και να σας δώσει μια υγιή λάμψη!

 

Ανακαλύψτε τα Vegan καλλυντικά προϊόντα της Herbalista:

Στη Herbalista μπορείτε να βρείτε τις μοναδικές σειρές Vegan καλλυντικών Andalou Naturals και Avalon Organics.  

Τα προϊόντα Andalou Νaturals χρησιμοποιούν επιστημονικές μεθόδους που στηρίζονται στα κύτταρα των φρούτων και σε ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η φύση, για να παράγουν πραγματική καινοτομία που αψηφά τη γήρανση του προσώπου και του σώματος. Επίσης:  

✔ Είναι 100% απαλλαγμένα από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς

✔ Δεν χρησιμοποιούν βίαια πειράματα στην παραγωγή τους

✔ Δεν περιέχουν γλουτένη

 

 

Η δύναμη των προϊόντων Avalon Organics βρίσκεται στη φυσική ομορφιά. Βασισμένα στην απέραντη σοφία της φύσης και στο ότι όλη η ομορφιά ξεκινάει από τη Γη, τα προϊόντα Avalon Organics είναι βασισμένα σε βότανα και απαλλαγμένα από οτιδήποτε τεχνητό.

 

 

Δοκιμάστε σήμερα τα Vegan καλλυντικά της Herbalista και απαλλαγείτε από οτιδήποτε τεχνητό.

 

Πηγές:

https://schique.com/blogs/news/why-vegan-skincare-matters

https://www.today.com/style/what-vegan-skin-care-it-better-you-t151466