Amalaki: Φρούτο του Παραδείσου

Το Amla, που ονομάζεται επίσης Amalaki και Indian Gooseberry, αναφέρεται ως «Η Μητέρα» στην Αγιουρβέδα λόγω της υποστήριξής του σε οτιδήποτε, από το ανοσοποιητικό και το καρδιαγγειακό σύστημα μέχρι το πεπτικό και απεκκριτικό σύστημα. Στην Αγιουρβέδα, ταξινομείται ως rasayana, που σημαίνει ότι έχει ιδιότητες αποκατάστασης που τονώνουν ολόκληρο το σύστημα νου-σώματος-πνεύματος. Το φρούτο, το οποίο έχει μέγεθος περίπου μιας μπάλας του γκολφ, έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό τόσο για γαστρονομικούς σκοπούς όσο και σε παραδοσιακές θεραπείες για ένα ευρύ φάσμα παθήσεων. Είναι περισσότερο γνωστό για την περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C και περιέχει περίπου 20 φορές περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια.

Το Αμαλάκι είναι ένα προϊόν άγριας κατασκευής, που σημαίνει ότι συλλέγεται από τα δάση της Ινδίας αντί να καλλιεργείται από αγρότες. Το Amalaki στην ORGANIC INDIA συλλέγεται από δάση που έχουν χαρακτηριστεί ως «βιολογικά» περιβάλλοντα από την κυβέρνηση της Ινδίας — αυτό διασφαλίζει ότι τα άγρια ​​δέντρα Amalaki προστατεύονται από περιβαλλοντικούς ρύπους και υπερβολική συγκομιδή.

Τι ξεχωρίζει το ORGANIC INDIA Amla;

Η ORGANIC INDIA χρησιμοποιεί κάθε δρόμο για να λειτουργεί με τρόπο που είναι πέρα ​​από βιώσιμο, τόσο για τον πλανήτη όσο και για τους καταπληκτικούς συνεργάτες με τους οποίους συνεργαζόμαστε. Το Amla μας καλλιεργείται, συλλέγεται και παρασκευάζεται σύμφωνα με τις ακόλουθες αρχές και πρακτικές:

 • Wild-Crafted Amla. Το Amalaki είναι ένα προϊόν άγριας κατασκευής, που σημαίνει ότι συλλέγεται από τα δάση της Ινδίας αντί να καλλιεργείται από αγρότες. ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΙΝΔΙΑ Το Amalaki συλλέγεται από δάση που έχουν χαρακτηριστεί ως «βιολογικά» περιβάλλοντα από την κυβέρνηση της Ινδίας — αυτό διασφαλίζει ότι τα άγρια ​​δέντρα Amalaki προστατεύονται από περιβαλλοντικούς ρύπους και υπερβολική συγκομιδή.
 • Μικροί Οικογενειακοί Αγρότες. Οι ηθικές συνεργασίες είναι η καρδιά και η ψυχή της εταιρείας μας. Συνάπτουμε συμβάσεις με μικρές, οικογενειακές φάρμες σε όλη την Ινδία και αγοράζουμε καλλιέργειες σε κορυφαία τιμή αγοράς. Οι περισσότεροι από τους συνεργάτες μας είναι μαζί μας για περισσότερα από δέκα χρόνια και ο καθένας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της οικογένειας των βοτάνων μας. Ως απαραίτητα μέλη της ομάδας μας, παρέχουμε σε όλους τους αγρότες μας ασφάλιση υγείας και συνεχή εκπαίδευση από εμπειρογνώμονες στη γεωργία που βρίσκονται στην αιχμή της βιολογικής και αναγεννητικής γεωργίας⁠—μια ανώδυνη πρακτική για εμάς, αλλά μια δυστυχώς πρωτόγνωρη πρακτική στην βιομηχανία.
 • Αναγεννητική Γεωργία. Είμαστε βαθιά ριζωμένοι στη γεωργία που είναι πέρα ​​από βιώσιμη - είναι αναγεννητική. Αυτό σημαίνει ότι οι γεωργικές μας πρακτικές όχι μόνο διατηρούν τη γη, αλλά και τη βελτιώνουν. Αναγεννητικό σημαίνει αναπλήρωση του εδάφους, βελτιωμένη βιοποικιλότητα, ενίσχυση της διατήρησης του νερού και αυξημένη δέσμευση άνθρακα. Κοιτάμε πέρα ​​από τη σοδειά μας σε ολόκληρη τη γη και την ευθύνη μας απέναντί ​​της ως μια υγιή συνειδητή εταιρεία διαβίωσης.
 • Οφέλη Amla για το μυαλό και το σώμα

  Οι καρποί, οι σπόροι και τα φύλλα του δέντρου Amla έχουν χρησιμοποιηθεί σε παραδοσιακά συστήματα για χιλιάδες χρόνια για τα πάντα, από την ανακούφιση από το στρες μέχρι την καρδιαγγειακή υποστήριξη. Στη σύγχρονη εποχή, έχουν γίνει περισσότερες από 1000 φυτοχημικές αναλύσεις και κλινικές μελέτες στο Amla για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς του. Μια μελέτη το αναφέρεται ως «wonderberry» και απαριθμεί τις χρήσεις του ως διουρητικό, καθαρτικό, τονωτικό του ήπατος, ψυκτικό, στομαχικό, επανορθωτικό, εναλλακτικό, τονωτικό μαλλιών και πολλά άλλα. Εδώ είναι μερικά από τα κορυφαία οφέλη του Amla:

 • Προσαρμογό. Το Amla κατηγοριοποιείται ως προσαρμογόνο, που σημαίνει ότι υποστηρίζει την υγιή απόκριση του σώματος στο περιβαλλοντικό, σωματικό και συναισθηματικό στρες.
 • Αποτοξίνωση. Το Amla περιέχει φυτοχημικά και αντιοξειδωτικά όπως τανίνες και φλαβονοειδή που βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, προστατεύουν τη μακροζωία, αποτοξινώνουν το σώμα και διατηρούν την υγεία του δέρματος.
 • Γνωστική υποστήριξη. Τα φυτοθρεπτικά συστατικά στο Amla βοηθούν επίσης στην υποστήριξη της γνωστικής λειτουργίας και της μνήμης.
 • Ρασαγιάνα. Θεωρείται επίσης «rasayana», ή αναζωογονητικό στην Αγιουρβέδα, και φημίζεται για την ικανότητά του να τονώνει και να αποκαθιστά.
 • Ανοσοποιητικό. Λόγω της περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη C, έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό για να υποστηρίξει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και να προστατεύει από τις ανεπάρκειες βιταμίνης C για τη συνολική ευεξία.
 • Υγεία της καρδιάς. Το Amla μπορεί να τονώσει την καρδιά, να υποστηρίξει την καρδιαγγειακή υγεία, να ρυθμίσει την υγιή αρτηριακή πίεση και να ρυθμίσει τα υγιή επίπεδα χοληστερόλης.
 • Πέψη. Το Amla θεωρείται στομαχικό, που σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη της όρεξης, να βοηθήσει την πέψη και να καταπραΰνει ολόκληρο τον γαστρεντερικό σωλήνα.
 • Παραδοσιακή σημασία της Amla

  Το Amla έχει συμβολική, θρησκευτική και υγειονομική σημασία και είναι γνωστό ως μαγικό ελιξίριο. Στον Ινδουισμό, πιστεύεται ότι ένα ουράνιο νέκταρ γνωστό ως Amrita, ή το ελιξίριο της ζωής, έπεσε από τους Θεούς στη γη, από την οποία φύτρωσαν τα δέντρα Amla. Ο καρπός αναφέρεται επίσης ως divyaushada, ή θεϊκό φάρμακο, επειδή περιέχει και τις πέντε γεύσεις γλυκιάς, ξινής, πικρής, στυφής και πικάντικης που βοηθούν και προστατεύουν το σώμα. Μέχρι σήμερα υπάρχει ένα ινδουιστικό φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου για να γιορτάσει τα σωματικά, διανοητικά και πνευματικά οφέλη του δέντρου. Στον Βουδισμό, το δέντρο Amalaki ήταν δώρο στους μαθητές του Βούδα από τον Αυτοκράτορα Ashoka και πιστευόταν ότι βοηθούσε τους μαθητές να αποκτήσουν φώτιση.

  Πού καλλιεργείται η Amla;

  Το ORGANIC INDIA Amla προέρχεται από βιολογικά πιστοποιημένα δάση στο Madhya Pradesh της Ινδίας. Ενώ η Ινδία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός του φυτού, μπορεί να βρεθεί να αναπτύσσεται σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία και ευδοκιμεί σε πλούσιο, αργιλώδες, καλά στραγγιζόμενο έδαφος.

  Για ποιόν είναι?

  Είτε για παιδιά είτε για ενήλικες, το Amla είναι μια ευεργετική προσθήκη στο πρόγραμμα υγείας οποιουδήποτε. Είναι εξαιρετικό για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, τον καθαρισμό ολόκληρου του σώματος και τη γνωστική υποστήριξη. Είναι εξαιρετικά ευέλικτο και εύκολο να καταναλωθεί σε συμπληρώματα, σκόνη, τσάι και ακόμη και σε ολόκληρη τη μορφή, αν μπορείτε να το εντοπίσετε.

  Αμαλάκη για την Υγιεινή Συνειδητή Διαβίωση

  Το Amalaki της ORGANIC INDIA κατασκευάζεται άγρια ​​​​σύμφωνα με τις αρχαίες πρακτικές αναγεννητικής καλλιέργειας της Αγιουρβέδα για να διασφαλιστεί η υψηλότερη δυνατή αποτελεσματικότητα ή «prana». Όλα τα βότανα ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΙΝΔΙΑΣ υποβάλλονται σε επεξεργασία και ελέγχονται σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφαλείας του FDA και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

  Στην ORGANIC INDIA, αναγνωρίζουμε την τεράστια διασύνδεση της ζωής. Από τους σπόρους, στο έδαφος, στο χωράφι, στο εργοστάσιο, τα προϊόντα μας ενδυναμώνουν τους αγρότες της Ινδίας, προάγουν την περιβαλλοντική και οικονομική ανάκαμψη και παρέχουν λύσεις ευεξίας που προέρχονται από τη νοημοσύνη της φύσης.

  Shop Amalaki Products