Κουρκουμάς: Το Χρυσό μπαχάρι

Για περισσότερα από 5.000 χρόνια, ο Κουρκουμάς χρησιμοποιείται σε θρησκευτικές τελετές, καθώς και στη μαγειρική, τη βοτανοθεραπεία και τα καλλυντικά. Έχουν γίνει περισσότερες από 7.000 μελέτες που εξέτασαν τα φαρμακευτικά οφέλη του Κουρκουμά, ενισχύοντας τις πολλές παραδοσιακές χρήσεις του στον τομέα της ευεξίας του σώματος και του μυαλού. Ο Κουρκουμάς είναι μέλος της οικογένειας Τζίντζερ και μπορεί να βρεθεί σε πολλές διαφορετικές μορφές, η πιο κοινή είναι μια φωτεινή κίτρινη σκόνη, η οποία χρησιμοποιείται στη μαγειρική, το τσάι ή ως φυτικό βιολογικό συμπλήρωμα.

Ένα βασικό στοιχείο στην ιατρική της Αγιουρβέδα, και ίσως το πιο ερευνημένο αγιουρβεδικό βότανο, περιέχει τη βιοδραστική ένωση Κουρκουμίνη. Όπως έχουν δείξει πολλές μελέτες, η κύρια δράση του Κουρκουμά είναι η ικανότητά του να προστατεύει από τις τοξίνες και να υποστηρίζει μια υγιή φλεγμονώδη απόκριση.

Τι ξεχωρίζει τον Κουρκουμά της ORGANIC INDIA;

Η ORGANIC INDIA χρησιμοποιεί κάθε δρόμο για να λειτουργεί με τρόπο που είναι πέρα ​​από βιώσιμο, τόσο για τον πλανήτη όσο και για τους καταπληκτικούς συνεργάτες με τους οποίους συνεργαζόμαστε. Ο Κουρκουμάς μας καλλιεργείται, συλλέγεται και παρασκευάζεται σύμφωνα με τις ακόλουθες αρχές και πρακτικές:

 • 100% Καθαρό. Προμηθεύουμε ολόκληρη βιολογική ρίζα Κουρκουμά και την αλέθουμε στις εγκαταστάσεις μας για να εξασφαλίσουμε την υψηλότερη ποιότητα και να εξαλείψουμε τον κίνδυνο νοθείας. Οι αισθήσεις σας μπορούν να πουν τη διαφορά με το ζωηρό χρώμα και το ξεχωριστό άρωμα του βοτάνου⁠—η αγνότητα και η ποιότητα είναι εμφανείς. Περίεργος? Μη διστάσετε να ανοίξετε τις κάψουλες που χωρίζονται εύκολα και να δείτε από πρώτο χέρι. Ως μπόνους, ανακατέψτε τη φρέσκια σκόνη Κουρκουμά μας σε βρασμένο στον ατμό γάλα της επιλογής σας με μια νότα μελιού ή αγαύης για ένα θρεπτικό Golden Latte.
 • Μικροί Οικογενειακοί Αγρότες. Οι ηθικές συνεργασίες είναι η καρδιά και η ψυχή της εταιρείας μας. Συνάπτουμε συμβάσεις με μικρές, οικογενειακές φάρμες σε όλη την Ινδία και αγοράζουμε καλλιέργειες σε κορυφαία τιμή αγοράς. Οι περισσότεροι από τους συνεργάτες μας είναι μαζί μας για περισσότερα από δέκα χρόνια και ο καθένας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της οικογένειας των βοτάνων μας. Ως απαραίτητα μέλη της ομάδας μας, παρέχουμε σε όλους τους αγρότες μας ασφάλιση υγείας και συνεχή εκπαίδευση από εμπειρογνώμονες στη γεωργία που βρίσκονται στην αιχμή της βιολογικής και αναγεννητικής γεωργίας⁠—μια ανώδυνη πρακτική για εμάς, αλλά μια δυστυχώς πρωτόγνωρη πρακτική στην βιομηχανία.
 • Αναγεννητική Γεωργία. Είμαστε βαθιά ριζωμένοι στη γεωργία που είναι πέρα ​​από βιώσιμη - είναι αναγεννητική. Αυτό σημαίνει ότι οι γεωργικές μας πρακτικές όχι μόνο διατηρούν τη γη, αλλά και τη βελτιώνουν. Αναγεννητικό σημαίνει αναπλήρωση του εδάφους, βελτιωμένη βιοποικιλότητα, ενίσχυση της διατήρησης του νερού και αυξημένη δέσμευση άνθρακα. Κοιτάμε πέρα ​​από τη σοδειά μας σε ολόκληρη τη γη και την ευθύνη μας απέναντί ​​της ως μια υγιή συνειδητή εταιρεία διαβίωσης.
 • Οφέλη από τον Κουρκουμά για το σώμα και το μυαλό

  Ο Κουρκουμάς έχει χρησιμοποιηθεί ιστορικά ως παραδοσιακό φάρμακο, αλλά η αποτελεσματικότητά του αναγνωρίζεται πλέον από τη σύγχρονη επιστήμη. Πολλές από τις ιατρικές εφαρμογές του προέρχονται από τη βιοδραστική ένωση που ονομάζεται Κουρκουμίνη. Εδώ είναι μερικά από τα κύρια οφέλη του Κουρκουμά:

 • Φλεγμονώδης Απόκριση. Ο Κουρκουμάς είναι πιο γνωστός για την ικανότητά του να υποστηρίζει το σώμα σε μια υγιή φλεγμονώδη απόκριση, η οποία με τη σειρά της βοηθά στην προστασία του σώματος από μια σειρά θεμάτων που είναι γνωστό ότι προκύπτουν από τη φλεγμονή.
 • Υγεία αρθρώσεων. Η ικανότητά του να υποστηρίζει υγιείς φλεγμονώδεις αποκρίσεις μπορεί να βοηθήσει στην προστασία της υγείας των αρθρώσεων.
 • Προσαρμοστικό. Ο Κουρκουμάς ταξινομείται ως προσαρμογόνο, πράγμα που σημαίνει ότι βοηθά το σώμα και το μυαλό να ανταποκρίνονται υγιή και να προσαρμοστούν στο συναισθηματικό, σωματικό και περιβαλλοντικό στρες.
 • Προστατευτικό. Σύγχρονες μελέτες επιβεβαιώνουν τα πολλαπλά οφέλη του Κουρκουμά ως αντιοξειδωτικό, το οποίο βοηθά στην προστασία των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες.
 • Υγεία οργάνων. Σε μελέτες σε ζώα, ο Κουρκουμάς έχει αποδειχθεί ότι υποστηρίζει την καρδιά, το συκώτι και το πάγκρεας.
 • Σταθεροποιητής διάθεσης. Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι ο Κουρκουμάς ως φυτικό συμπλήρωμα είναι «χρήσιμος κατά της κατάθλιψης».
 • Παραδοσιακή σημασία του Κουρκουμά

  Ο κουρκουμάς χρησιμοποιείται από καιρό στην Παραδοσιακή Ινδική Ιατρική, στα Ιατρικά Συστήματα της Ανατολικής Ασίας και στην Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική. Αποτελεί βασικό προϊόν στις θεραπείες της Αγιουρβέδα για χιλιάδες χρόνια και είναι ίσως το πιο ερευνημένο αγιουρβεδικό βότανο που υπάρχει. Ο Κουρκουμάς βρέθηκε επίσης σε αρχαίους τάφους στο Ισραήλ που χρονολογούνται από τη δεύτερη χιλιετία π.Χ. Όπως έχουν δείξει πολλές μελέτες, οι πρωταρχικές δράσεις του Κουρκουμά είναι αντιοξειδωτικές και καταπραϋντικές, επιβεβαιώνοντας τη συχνή αγιουρβεδική συνταγή του εκχυλίσματος Κουρκουμά για μια υγιή φλεγμονώδη απόκριση.

  Πού καλλιεργείται ο Κουρκουμάς;

  Ο ORGANIC INDIA Κουρκουμάς προέρχεται από βιολογικούς καλλιεργητές στη Νότια Ινδία. Είναι εγγενές στη νοτιοανατολική Ασία και την ινδική υποήπειρο, αλλά έχει καλλιεργηθεί και χρησιμοποιηθεί μέχρι τη Χαβάη και το νησί του Πάσχα.

  Για ποιόν είναι?

  Ο κουρκουμάς είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για όποιον χρειάζεται υγιή φλεγμονώδη απόκριση και υποστήριξη των αρθρώσεων. Ωστόσο, ο καθένας μπορεί να επωφεληθεί προσθέτοντας λίγο από αυτό το φαρμακευτικό μπαχαρικό στα φαγητά, τα τσάγια και τα συμπληρώματά του για να αισθάνονται ευεξία.

  Κουρκουμάς για υγιή συνειδητή διαβίωση

  Ο Κουρκουμάς της ORGANIC INDIA καλλιεργείται βιολογικά σύμφωνα με τις αρχαίες πρακτικές αναγεννητικής καλλιέργειας της Αγιουρβέδα για να διασφαλιστεί η υψηλότερη δυνατή αποτελεσματικότητα, ή αλλιώς "prana". Όλα τα βότανα ORGANIC INDIA  υποβάλλονται σε επεξεργασία και ελέγχονται σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφαλείας του FDA και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

  Στην ORGANIC INDIA, αναγνωρίζουμε την τεράστια διασύνδεση της ζωής. Από τους σπόρους, στο έδαφος, στο χωράφι, στο εργοστάσιο, τα προϊόντα μας ενδυναμώνουν τους αγρότες της Ινδίας, προάγουν την περιβαλλοντική και οικονομική ανάκαμψη και παρέχουν λύσεις ευεξίας που προέρχονται από τη νοημοσύνη της φύσης.

  Shop Turmeric Products