Tulsi: Ιερό φυτό των θεών

Το θεμελιώδες βότανο της ORGANIC INDIA, το Tulsi, που ονομάζεται επίσης Άγιος Βασίλειος, επιλέχθηκε για τις ευρέως φάσματος ιδιότητες που υποστηρίζουν την υγεία. Το Tulsi είναι ένα ανθοφόρο φυτό της οικογένειας της μέντας και έχει όμορφα αρωματικά φύλλα. Αυτό το εξαιρετικό φαρμακευτικό βότανο, εγγενές στην ινδική υποήπειρο, είναι γεμάτο με φυτοχημικά που ρυθμίζουν το ανοσοποιητικό που υποστηρίζουν το σώμα στη διατήρηση μιας κατάστασης ζωτικότητας. Είναι επίσης ένα ισχυρό προσαρμογόνο, που σημαίνει ότι εκτελεί σημαντικές φυσιολογικές δράσεις που βοηθούν ολόκληρο το σύστημα σώματος-νου να προσαρμοστεί και να ανακουφίσει το ψυχικό, σωματικό και περιβαλλοντικό στρες.

Το Tulsi δεν είναι μόνο ένα ισχυρό φυτό από μόνο του, αλλά λειτουργεί συνεργικά με άλλα Αγιουρβεδικά προσαρμογόνα βότανα όπως ο κουρκουμάς και η ασβαγκάντα, καθιστώντας το το τέλειο ενισχυτικό για κάθε τσάι ή συμπλήρωμα. Λέγεται επίσης ότι είναι μια θρεπτική, θηλυκή ενέργεια ή ουσία σύμφωνα με το παραδοσιακό ινδικό σύστημα ιατρικής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το εξισορροπητικό Tulsi περιλαμβάνεται σε πολλές αγιουρβεδικές φαρμακευτικές συνθέσεις, για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα βασικά βότανα και τα μπαχαρικά για βαθιά θρέψη και διαρκή ευεξία.

Τι ξεχωρίζει το ORGANIC INDIA Tulsi;

Η ORGANIC INDIA χρησιμοποιεί κάθε δρόμο για να λειτουργεί με τρόπο που είναι πέρα ​​από βιώσιμο, τόσο για τον πλανήτη όσο και για τους καταπληκτικούς συνεργάτες με τους οποίους συνεργαζόμαστε. Το Tulsi μας καλλιεργείται, συλλέγεται και παρασκευάζεται σύμφωνα με τις ακόλουθες αρχές και πρακτικές:

 • Δίκαιη συναλλαγή. Το πρώτο συμπλήρωμα Tulsi στον κόσμο που είναι πιστοποιημένο Fair Trade σε ευθυγράμμιση με τη βαθιά δέσμευσή μας για δίκαιες πρακτικές.
 • Μικροί Οικογενειακοί Αγρότες. Οι ηθικές συνεργασίες είναι η καρδιά και η ψυχή της εταιρείας μας. Συνάπτουμε συμβάσεις με μικρές, οικογενειακές φάρμες σε όλη την Ινδία και αγοράζουμε καλλιέργειες σε κορυφαία τιμή αγοράς. Οι περισσότεροι από τους συνεργάτες μας είναι μαζί μας για περισσότερα από δέκα χρόνια και ο καθένας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της οικογένειας των βοτάνων μας. Ως απαραίτητα μέλη της ομάδας μας, παρέχουμε σε όλους τους αγρότες μας ασφάλιση υγείας και συνεχή εκπαίδευση από εμπειρογνώμονες στη γεωργία που βρίσκονται στην αιχμή της βιολογικής και αναγεννητικής γεωργίας⁠—μια ανώδυνη πρακτική για εμάς, αλλά μια δυστυχώς πρωτόγνωρη πρακτική στην βιομηχανία.
 • Αναγεννητική Γεωργία. Είμαστε βαθιά ριζωμένοι στη γεωργία που είναι πέρα ​​από βιώσιμη - είναι αναγεννητική. Αυτό σημαίνει ότι οι γεωργικές μας πρακτικές όχι μόνο διατηρούν τη γη, αλλά και τη βελτιώνουν. Αναγεννητικό σημαίνει αναπλήρωση του εδάφους, βελτιωμένη βιοποικιλότητα, ενίσχυση της διατήρησης του νερού και αυξημένη δέσμευση άνθρακα. Κοιτάμε πέρα ​​από τη σοδειά μας σε ολόκληρη τη γη και την ευθύνη μας απέναντί ​​της ως μια υγιή συνειδητή εταιρεία διαβίωσης.
 • Οφέλη για το σώμα και το μυαλό του Tulsi

  Το Tulsi χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια για να υποστηρίξει ένα υγιές μυαλό, σώμα και πνεύμα. Οι φόρμουλες Tulsi δημιουργούνται με το χαρακτηριστικό μείγμα τριών παραλλαγών που ανακουφίζουν από το στρες: Rama, Vana και Krishna Tulsi για να ενισχύσουν τα οφέλη για την υγεία του μυαλού και του σώματος.

  Εδώ είναι μερικά από τα πολλά οφέλη του Tulsi, που υποστηρίζονται από σύγχρονη έρευνα:

 • Ανακούφιση από το άγχος. Το Tulsi ταξινομείται ως προσαρμογόνο βότανο που είναι γνωστό ότι υποστηρίζει τον οργανισμό στον χειρισμό του σωματικού, μεταβολικού και ψυχικού στρες.
 • Ανοσολογική Υποστήριξη. Υπάρχουν φυτοχημικά στα φύλλα του Tulsi που έχει βρεθεί ότι υποστηρίζουν την υγιή λειτουργία του ανοσοποιητικού.
 • Αποτοξίνωση. Το Tulsi έχει επίσης βρεθεί ότι βοηθά στην εσωτερική διαδικασία καθαρισμού και καθαρισμού του σώματος και μπορεί να βοηθήσει στην υγιή πέψη και αποβολή.
 • Εναρμόνιση. Λόγω της ηρεμιστικής, τονωτικής και διαλογιστικής του δράσης, το Tulsi αναφέρεται στο Journal of Ayurveda and Integrative Medicine ως «υγρή γιόγκα».
 • Την προστασία του περιβάλλοντος. Το Tulsi μπορεί επίσης να βοηθήσει το σώμα να προστατευτεί από τοξικές ουσίες και ρύπους στο περιβάλλον.
 • Διευκρίνιση. Το Tulsi θεωρείται «όχημα της συνείδησης» και παραδοσιακά πιστεύεται ότι επικαλείται μεγαλύτερη διαύγεια και επίγνωση.
 • Παραδοσιακή σημασία του Tulsi

  Στο αρχαίο Βεδικό κείμενο Bhagavata Purana, το Tulsi, που ονομάζεται «Βασίλισσα των Βοτάνων», σημειώνεται ως η φυτική ενσάρκωση της Lakshmi, συζύγου του Vishnu και της θεάς του πλούτου και της γενναιοδωρίας. Στην ινδουιστική μυθολογία, το Tulsi θεωρείται ως μια ζωντανή πύλη μεταξύ του ουρανού και της γης, και πιστεύεται ότι είναι μια εκδήλωση του θείου μέσα στο φυτικό βασίλειο. Αλλά δεν ήταν μόνο στην Ινδία που το Tulsi ήταν σημαντικό. Καθώς το Tulsi ταξίδευε δυτικά κατά μήκος των πρώιμων εμπορικών οδών από την Ασία προς την Ευρώπη, έγινε γνωστός στους Χριστιανούς ως «ιερός» ή «ιερός» βασιλικός και χρησιμοποιήθηκε σε τελετουργίες.

  Σε όλους τους πολιτισμούς, το Tulsi ήταν σύμβολο αγνότητας και χρησιμοποιήθηκε για μια σειρά από σωματικούς, διανοητικούς και πνευματικούς σκοπούς. Χρησιμοποιήθηκε στην παραδοσιακή λαϊκή ιατρική για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού και αναπνευστικού, την υποστήριξη των νεφρών, την υγεία της καρδιάς, την υγεία του στόματος, την υγεία των ματιών και πολλά άλλα. Τα φύλλα παρασκευάζονταν σε διάφορα κλασικά, σπιτικά παρασκευάσματα όπως εκχυλίσματα, σκόνες και τσάγια.

  Πού καλλιεργείται το Tulsi;

  Το Tulsi μας καλλιεργείται στην περιοχή Uttar Pradesh, που βρίσκεται στη βόρεια Ινδία, στους πρόποδες των Ιμαλαΐων νότια του Νεπάλ. Το Tulsi πιστεύεται ότι ξεκίνησε εδώ στη βόρεια κεντρική Ινδία, αλλά αναπτύσσεται σε όλη την ινδική υποήπειρο, το Μπαγκλαντές, το Ανατολικό Νεπάλ, την Κίνα και μεγάλο μέρος της Νοτιοανατολικής Ασίας. Το Tulsi είναι ανθεκτικό στις ζώνες 10 και 11.

  Για ποιόν είναι?

  Τα συμπληρώματα και τα τσάγια Tulsi είναι υπέροχα για όποιον αναζητά μεγαλύτερη αίσθηση χαλάρωσης, διαύγειας και ευεξίας. Μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος με βότανα για να διαχειριστείτε πιο εύκολα τους σωματικούς, περιβαλλοντικούς και ψυχικούς στρεσογόνους παράγοντες. Συνιστάται τα παιδιά, οι έγκυες και οι θηλάζουσες γυναίκες να μην καταναλώνουν Tulsi. Φροντίστε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν καταναλώσετε το Tulsi εάν παίρνετε φάρμακα.

  «Η αναδυόμενη επιστήμη για το Tulsi, η οποία ενισχύει την αρχαία Αγιουρβεδική σοφία, υποδηλώνει ότι το Tulsi είναι ένα τονωτικό για το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα που προσφέρει λύσεις σε πολλά σύγχρονα προβλήματα υγείας».

  Tulsi για υγιή συνειδητή διαβίωση

  Τα αφεψήματα, τα αφεψήματα και τα συμπληρώματα της ORGANIC INDIA συνδυάζουν την Αγιουρβεδική σοφία με τη σύγχρονη επιστήμη στην υπηρεσία μιας κοινότητας αφιερωμένης στην υγιή, συνειδητή ζωή.

  Στην ORGANIC INDIA, αναγνωρίζουμε την τεράστια διασύνδεση της ζωής. Από σπόρους, στο έδαφος, στο χωράφι, στους αγρότες, στο εργοστάσιο, στο φλιτζάνι τσαγιού, τα προϊόντα μας ενδυναμώνουν τους αγρότες της Ινδίας, προάγουν τη βιωσιμότητα και παρέχουν λύσεις ευεξίας που προέρχονται από τη νοημοσύνη της φύσης.