Neem: Το Ιατρείο του Χωριού

Το Neem είναι ένα αειθαλές δέντρο της οικογένειας του μαόνι και είναι γνωστό και χρησιμοποιείται για περισσότερα από 4.000 χρόνια. Το Neem αναπτύσσεται στην Ινδία, το Πακιστάν, την Κίνα και την Αφρική, και κάθε μέρος του δέντρου, συμπεριλαμβανομένων του φλοιού, των φύλλων και των καρπών, χρησιμοποιείται σε παραδοσιακά ινδικά και κινεζικά συστήματα υγείας. Το Neem περιέχει χιλιάδες φυσικά χημικά συστατικά που προσφέρονται για ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων για την υγεία, εξ ου και το παρατσούκλι, «The Village Dispensary». Τόσο τοπικά όσο και εσωτερικά, το Neem είναι ένα απαραίτητο βότανο για τα πάντα, από την περιποίηση της επιδερμίδας μέχρι την υποστήριξη του ανοσοποιητικού.

Τι ξεχωρίζει το ORGANIC INDIA Neem;

Η ORGANIC INDIA χρησιμοποιεί κάθε δρόμο για να λειτουργεί με τρόπο που είναι πέρα ​​από βιώσιμο, τόσο για τον πλανήτη όσο και για τους καταπληκτικούς συνεργάτες με τους οποίους συνεργαζόμαστε. Το Neem μας καλλιεργείται, συλλέγεται και παρασκευάζεται σύμφωνα με τις ακόλουθες αρχές και πρακτικές:

 • Μικροί Οικογενειακοί Αγρότες. Οι ηθικές συνεργασίες είναι η καρδιά και η ψυχή της εταιρείας μας. Συνάπτουμε συμβάσεις με μικρές, οικογενειακές φάρμες σε όλη την Ινδία και αγοράζουμε καλλιέργειες σε κορυφαία τιμή αγοράς. Οι περισσότεροι από τους συνεργάτες μας είναι μαζί μας για περισσότερα από δέκα χρόνια και ο καθένας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της οικογένειας των βοτάνων μας. Παρέχουμε σε όλους τους αγρότες συνεργάτες μας ασφάλιση υγείας και συνεχή εκπαίδευση από ειδικούς στη γεωργία που βρίσκονται στην αιχμή της βιολογικής και αναγεννητικής γεωργίας—μια ασυνήθιστη πρακτική για εμάς, αλλά μια δυστυχώς πρωτόγνωρη πρακτική στον κλάδο.
 • Αναγεννητική Γεωργία. Είμαστε βαθιά ριζωμένοι στη γεωργία που είναι πέρα ​​από βιώσιμη - είναι αναγεννητική. Αυτό σημαίνει ότι οι γεωργικές μας πρακτικές όχι μόνο διατηρούν τη γη, αλλά την βελτιώνουν. Αναγεννητικό σημαίνει αναπλήρωση του εδάφους, βελτιωμένη βιοποικιλότητα, ενίσχυση της διατήρησης του νερού και αυξημένη δέσμευση άνθρακα. Κοιτάμε πέρα ​​από τη σοδειά μας σε ολόκληρη τη γη και την ευθύνη μας απέναντί ​​της ως μια υγιή συνειδητή εταιρεία διαβίωσης.
 • Βιώσιμη Παραγωγή. Όλα τα αφεψήματα και τα συμπληρώματά μας από βότανα παράγονται στις εγκαταστάσεις παραγωγής μας με πιστοποίηση LEED Platinum στην Ινδία, η οποία είναι ένα θαύμα αειφόρου σχεδιασμού, κατασκευής και λειτουργίας κορυφαίας βαθμίδας.
 • Οφέλη Neem για το σώμα και το μυαλό

  Υπάρχουν πολλά οφέλη του Neem, από τον καθαρισμό των δοντιών μέχρι την αποτοξίνωση του αίματος. Εδώ είναι μερικά από τα κορυφαία οφέλη Neem:

 • Αντιοξειδωτικό. Το Neem περιέχει 140 διαφορετικές δραστικές ενώσεις, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων αντιοξειδωτικών, που βοηθούν στην προστασία του σώματος από το οξειδωτικό στρες, και στην Αγιουρβέδα το φυτό πιστεύεται ότι απομακρύνει το ama, ή τις τοξίνες, από το σώμα. *
 • Ανοσολογική Υποστήριξη. Το Neem μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες και δροσίζοντας το σώμα. *
 • Ψύξη. Το Neem είναι δροσερό, ελαφρύ και ξηρό και μπορεί να υποστηρίξει την υγιή ηπατική λειτουργία ανακουφίζοντας τη θερμότητα και την υγρασία του ήπατος. *
 • Υγεία του δέρματος. Το Amla μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά σε πάστα ή λάδι για να βοηθήσει στην προώθηση του καθαρού, υγιούς δέρματος και στην υποστήριξη μιας υγιούς φλεγμονώδους απόκρισης. Μπορεί ακόμη και να καταπραΰνει τα τσιμπήματα των εντόμων. *
 • Στοματική υγιεινή. Το Neem μερικές φορές αναφέρεται ως «οδοντόβουρτσα της φύσης» και είναι μια ινδική παράδοση να μασάτε και να βουρτσίζετε με το κλαδάκι για να προωθήσετε την οδοντική υγιεινή.
 • Εξισορρόπηση. Το Neem έχει μια εξισορροπητική επίδραση στο φυσικό και ενεργητικό σώμα, και στην Αγιουρβέδα, το βότανο χρησιμοποιείται για την εξισορρόπηση των doshas pitta (φωτιά) και kapha (γη και νερό). *
 • Παραδοσιακή σημασία του Neem

  Το Neem έχει βαθιά πνευματική και υγειονομική σημασία στην Ινδία. Το σανσκριτικό όνομα του δέντρου Neem είναι «Arishtha», που σημαίνει «ανακουφιστής της ασθένειας». Το δέντρο πιστεύεται ότι είναι θεϊκής προέλευσης, αφού έσταξε από τους ουρανούς ως Indira, ή το ουράνιο είδος. Στην ινδουιστική μυθολογία, πιστεύεται ότι η φύτευση δέντρων neem εξασφάλιζε την είσοδο κάποιου στον παράδεισο και το δέντρο σχετίζεται με τον Dhanmantri, τον Άριο θεό της ιατρικής.

  Το δέντρο εξακολουθεί να αναφέρεται στην Ινδία ως «το ιατρείο του χωριού», επειδή κάθε μέρος του φυτού πιστεύεται ότι έχει αξία για την υγεία. Είναι πολύ συνηθισμένο για τους ανθρώπους να φυτρώνουν δέντρα neem για να καθαρίσουν τον αέρα, και στις αγροτικές περιοχές οι άνθρωποι μπορεί να δένουν φύλλα neem έξω από την εξώπορτά τους για να διώξουν τα κακά πνεύματα. Οι νύφες λούζονται σε φύλλα Neem πριν από το γάμο τους και ακόμη και τα μωρά ξαπλώνουν σε ένα κρεβάτι με φύλλα Neem για προστασία όταν γεννιούνται.

  Πού καλλιεργείται το Neem;

  Το ORGANIC INDIA Neem προέρχεται από τη λοφώδη περιοχή Bundelkhand, στην Ινδία. Το δέντρο είναι εγγενές σε ξηρές περιοχές της Ινδίας, της Βιρμανίας και της Σρι Λάνκα, αλλά έχει εισαχθεί στην Αφρική, την Καραϊβική, την Κεντρική Αμερική και τη Νότια Αμερική.

  Για ποιόν είναι?

  Το Neem είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε αγωγή υγείας εφήβων και ενηλίκων. Το Neem έχει τόσο τοπικές χρήσεις ως πάστα ή ολόκληρο κλαδάκι για τη φροντίδα του δέρματος και του στόματος, όσο και εσωτερικές χρήσεις ως τσάι ή συμπλήρωμα για αποτοξίνωση και υποστήριξη του ανοσοποιητικού. Δεν συνιστάται τα μωρά ή τα μικρά παιδιά να καταναλώνουν Neem. Συνιστάται επίσης να μην λαμβάνεται το βότανο δύο εβδομάδες πριν και μετά την επέμβαση ή εάν μια γυναίκα είναι έγκυος ή θηλάζει. Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία για να δείτε εάν το Neem είναι κατάλληλο για εσάς.

  Neem για υγιή συνειδητή διαβίωση

  Το Neem της ORGANIC INDIA καλλιεργείται βιολογικά σύμφωνα με τις αρχαίες πρακτικές αναγεννητικής καλλιέργειας της Αγιουρβέδα για να διασφαλιστεί η υψηλότερη δυνατή αποτελεσματικότητα, ή αλλιώς "prana". Όλα τα βότανα ORGANIC INDIA υποβάλλονται σε επεξεργασία και ελέγχονται σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφαλείας του FDA και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

  Στην ORGANIC INDIA, αναγνωρίζουμε την τεράστια διασύνδεση της ζωής. Από τους σπόρους, στο έδαφος, στο χωράφι, στο εργοστάσιο, τα προϊόντα μας ενδυναμώνουν τους αγρότες της Ινδίας, προάγουν την περιβαλλοντική και οικονομική ανάκαμψη και παρέχουν λύσεις ευεξίας που προέρχονται από τη νοημοσύνη της φύσης.

  Shop Neem Products