Τζίντζερ: Μια Αγιουρβεδική υπερτροφή

Το τζίντζερ είναι μέλος της οικογένειας του κάρδαμου και του κουρκουμά. Οι αρχαίοι αγαπούσαν το τζίντζερ για την πεπτική του υποστήριξη — στην Κίνα και την Ινδία, οι ποιητές έγραψαν σούτρα που καθοδηγούσαν τους αναγνώστες να τρώνε τζίντζερ πριν από κάθε γεύμα. Η χρήση του τζίντζερ φτάνει πριν από 5.000 χρόνια στην Ασία. κάποια στιγμή το μπαχαρικό ταξίδεψε από την Ινδία στην αρχαία Ρώμη, όπου ήταν αγαπητό ως φαρμακευτικό και γαστρονομικό μπαχαρικό, ιδιαίτερα στα γλυκά.

Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του 15ου αιώνα, η καλλιέργεια τζίντζερ εξαπλώθηκε πέρα ​​από την Ινδία στην Αφρική, την Καραϊβική και την Ινδονησία, δίνοντας το όνομά τους στα Νησιά Μπαχαρικών. Στην Ευρώπη κατά τον Μεσαίωνα, ένα κιλό τζίντζερ ήταν τόσο πολύτιμο όσο ένα πρόβατο. Το τζίντζερ είναι ένα από τα τρία συστατικά της φόρμουλας Ayurvedic Trikatu και είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα καρυκεύματα στον κόσμο.

Τα οφέλη του Τζίντζερ για το σώμα και το μυαλό

Χαιρετισμένο ως «υπερτροφή» στην αγιουρβεδική λογοτεχνία, το Τζίντζερ χρησιμοποιείται παραδοσιακά σε συνθέσεις πέψης και τονωτικά για κοινές παθήσεις. Το βιοδραστικό συστατικό του Τζίντζερ, που ονομάζεται «Τζινγκερόλη», μαζί με τις 31 σχετικές ενώσεις του, είναι η πηγή των θεραπευτικών ιδιοτήτων του Τζίντζερ. Η επιστήμη επιβεβαιώνει την αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη και κατά της ναυτίας δράση του Τζίντζερ - υπάρχουν επίσης πιθανές ενδείξεις ότι το Τζίντζερ έχει πιθανό ρόλο στην υποστήριξη της καρδιακής υγείας. Στην Αγιουρβέδα, το Τζίντζερ θεωρείται παγκόσμιο φάρμακο και χρησιμοποιείται για την υποστήριξη του πεπτικού, του αναπνευστικού και του κυκλοφορικού συστήματος.

Πού καλλιεργείται το Τζίντζερ;

Το Τζίντζερ ORGANIC INDIA προέρχεται από καλλιεργητές στη Νότια Ινδία.

Τζίντζερ για υγιή συνειδητή διαβίωση

Το Τζίντζερ της ORGANIC INDIA καλλιεργείται βιολογικά σύμφωνα με τις αρχαίες πρακτικές αναγεννητικής καλλιέργειας της Αγιουρβέδα για να εξασφαλιστεί η υψηλότερη δυνατή αποτελεσματικότητα, ή αλλιώς "prana". Όλα τα βότανα ORGANIC INDIA υποβάλλονται σε επεξεργασία και ελέγχονται σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφαλείας του FDA και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Στην ORGANIC INDIA, αναγνωρίζουμε την τεράστια διασύνδεση της ζωής. Από τους σπόρους, στο έδαφος, στο χωράφι, στο εργοστάσιο, τα προϊόντα μας ενδυναμώνουν τους αγρότες της Ινδίας, προάγουν την περιβαλλοντική και οικονομική ανάκαμψη και παρέχουν λύσεις ευεξίας που προέρχονται από τη νοημοσύνη της φύσης.

Shop Ginger Products