Κανέλα Κεϋλάνης: Το αρωματικό φυτό μπαχαρικών

Ως μπαχαρικό, η αληθινή κανέλα Κεϋλάνης χρησιμοποιείται καθημερινά από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αλλά έχει εκτιμηθεί εδώ και αιώνες για τα χαρακτηριστικά που υποστηρίζουν την υγεία. Ήταν τόσο πολύτιμο στον αρχαίο κόσμο που χρησιμοποιήθηκε ως μορφή νομίσματος. Οι γιατροί στο Μεσαίωνα χρησιμοποιούσαν την κανέλα Κεϋλάνης σε τονωτικά για τη θεραπεία του πονόλαιμου και του βήχα. Το μπαχαρικό χρησιμοποιήθηκε ευρέως για τη συντήρηση του κρέατος λόγω των χαρακτηριστικών του φυτού που αναστέλλουν τα βακτήρια.

Αγαπημένοι για περισσότερα από 2.000 χρόνια, οι Αιγύπτιοι ήταν οι πρώτοι στα ιστορικά αρχεία που χρησιμοποίησαν κανέλα. Αναφέρεται επίσης ως συστατικό στο λάδι του χρίσματος στην Παλαιά Διαθήκη.

Οφέλη από την κανέλα Κεϋλάνης για το σώμα και το μυαλό

Έρευνες έχουν εντοπίσει τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της κανέλας. Μελέτες δείχνουν ότι η κανέλα Κεϋλάνης, γνωστή και ως Cinnamon zeylanicus, «μειώνει την αντίσταση στην ινσουλίνη στο σώμα και βοηθά στο μεταβολισμό της γλυκόζης στο ήπαρ». Οι ερευνητές θεωρούν ότι η υποστήριξη υγιών επιπέδων ινσουλίνης μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της προόδου της άνοιας. Άλλες μελέτες επιβεβαιώνουν ότι η κανέλα Κεϋλάνης είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά - τόσο πολύ που θεωρείται «υπερτροφή». Η κανέλα Κεϋλάνης ORGANIC INDIA προέρχεται από κτήματα κανέλας στη Νότια Ινδία.

Πού καλλιεργείται η κανέλα Κεϋλάνης;

Η κανέλα Κεϋλάνης ORGANIC INDIA καλλιεργείται σε φυτείες βιολογικής κανέλας στη Νότια Ινδία.

Κανέλα Κεϋλάνης για υγιή συνειδητή διαβίωση

Η κανέλα Κεϋλάνης της ORGANIC INDIA καλλιεργείται βιολογικά σύμφωνα με τις αρχαίες πρακτικές αναγεννητικής καλλιέργειας της Αγιουρβέδα για να διασφαλιστεί η υψηλότερη δυνατή αποτελεσματικότητα, ή αλλιώς "prana". Όλα τα βότανα ORGANIC INDIA υποβάλλονται σε επεξεργασία και ελέγχονται σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφαλείας του FDA και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Στην ORGANIC INDIA, αναγνωρίζουμε την τεράστια διασύνδεση της ζωής. Από τους σπόρους, στο έδαφος, στο χωράφι, στο εργοστάσιο, τα προϊόντα μας ενδυναμώνουν τους αγρότες της Ινδίας, προάγουν την περιβαλλοντική και οικονομική ανάκαμψη και παρέχουν λύσεις ευεξίας που προέρχονται από τη νοημοσύνη της φύσης.

Shop Cinnamon Products