Κολλοειδής Άργυρος ιοντικής μορφής

‘’Το ασήμι χρησιμοποιείται και ως φυσικό απολυμαντικό εδώ και χιλιάδες χρόνια. Μπορεί να βοηθάει στην φυσική ενίσχυση του ανοσοποιητικού και στη προσπάθεια μας να μένουμε υγιείς. ‘’

‘’Φέρεται ως μια φυσική ενίσχυση του ανοσοποιητικού.’’

‘’Συμβάλει στην προσπάθεια όλων μας για μια καλύτερη υγεία.’’

‘’Θεωρείται φυσικό απολυμαντικό εδώ και χιλιάδες χρόνια.’’

Iιστορικό γεγονός: To ασήμι χρησιμοποιούνταν ως βακτηριοκτόνο και αντιικο για πολλά χρόνια από τους αρχαίους Έλληνες. Οι ναυτικοί τοποθετούσαν ασημένια νομίσματα σε βάζα με διάφορα προϊόντα, για να διατηρηθούν στα μεγάλα θαλασσινά ταξίδια. Τα σκεύη νερού και φαγητού (κανάτες, μαχαιροπήρουνα, πιάτα) ήταν συχνά ασημένια για τον ίδιο λόγο

Ο άργυρος σαν στοιχείο δεν είναι τοξικό μέταλλο.

Ο άργυρος (Ag) ή ασήμι. είναι ένα λευκό, πολύτιμο, μεταλλικό χημικό στοιχείο που συναντάμε σε φυσικές πηγές και στις παροχές νερού. Έχει την ιδιότητα να εισχωρεί στην κυτταρική δομή των βακτηριδίων και των ιών και διακόπτει την αναπαραγωγική αλυσίδα τους. Αποτέλεσμα να διατηρεί σε ύφεση τους πληθυσμούς των μικροβίων πριν γίνουν επικίνδυνες στον άνθρωπο.

Το ασήμι ως φυσικό ορυκτό μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να βοηθήσει να παραμείνετε υγιείς. Έρευνες δείχνουν ότι η χρήση ασημιού καθημερινά είναι τόσο ασφαλής όσο και αποτελεσματική για την τόνωση και διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος. Ενεργεί ως καταλύτης και εξουδετερώνει ένζυμα που οι ανώτεροι οργανισμοί χρειάζονται για το μεταβολισμό του οξυγόνου. Αντίθετα δεν επιδρά στα χρήσιμα ένζυμα του οργανισμού με αποτέλεσμα να μην επηρεάζει την βιοχημεία του σώματος.

Τα νάνο-σωματίδια και τα νάνο-σύρματα αργύρου χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο σε πληθώρα ιατρικών και βιομηχανικών εφαρμογών. Η φράση «νάνο» υποδηλώνει τουλάχιστο 100.000 φορές μικρότερη περιεκτικότητα από τα 100 μg (μικρο-γραμμάρια).

Σύμφωνα με μελέτη του τμήματος Ιατρικής τους UCLA στη δεκαετία του 1980, μπορεί να συντελέσει συμπληρωματικά ωστε,να αντιμετωπιστούν πάνω από 650 βακτήρια, μύκητες, παράσιτα και μύκητες που έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν ασθένειες,

Ακόλουθα και ο Martin Hum, από το Institute for Optimum Nutrition, αναφέρει το ασήμι ως ένα από τα πιο σημαντικά φυσικά συστατικά, που συντελούν για την βοήθεια στην αντιμετώπιση των ιων.

Το κολλοειδές ασήμι που χρησιμοποιείται στα σύγχρονα συμπληρώματα είναι ένα εναιώρημα καθαρού μεταλλικού αργύρου με νερό. Θεωρείται ότι λειτουργεί με παρεμβολή στα ένζυμα που επιτρέπουν στους ιούς, τα βακτηρίδια και τους μύκητες να χρησιμοποιούν οξυγόνο.

Συνοπτικά ο κολλοειδής άργυρος στις χώρες που αναγνωρίζεται ως συμπλήρωμα φέρεται ότι είναι εξαιρετικά επωφελής διότι:

  • Βοηθά για την αντιμετώπιση των ρινικών λοιμώξεων και αλλεργιών.
  • Συντελεί με φυσικό τρόπο στη προφύλαξη και στην αντιμετώπιση του κοινού κρυολογήματος.
  • Συντελεί με φυσικό τρόπο για την ευκολότερη διαχείριση και καταπολέμηση της βρογχίτιδας, της πνευμονίας, της φαρυγγίτιδας και λοιπών μη πυωδών μολύνσεων της αναπνευστικής οδού.
  • Στη γαστρίτιδα και στα έλκη του γαστρεντερικού συστήματος, παρουσιάζει ευεργετικά αποτελέσματα.
  • Καθαρίζει το νερό.

*Έχει φυσικές θετικές ιδιότητες για την επούλωση δερματικών παθήσεων όπως η ψωρίαση και το έκζεμα, ο έρπεις. Ιδανικό για τις κατακλίσεις.

Top οφέλη και χρήσεις του Aργύρου

 

ΤΟ ΑΣΗΜΙ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΛΗΓΩΝ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ:

Ο Robert O. Becker, MD, χειρούργος που εργάστηκε στο Syracuse Medical University, έκανε μια καταπληκτική ανακάλυψη βάζοντας ιόντα αργύρου απευθείας σε ανοιχτά μολυσμένα τραύματα. Διαπίστωσε ότι όχι μόνο το ασήμι σκότωσε αποτελεσματικά τους μολυσματικούς μικροοργανισμούς που ήταν υπεύθυνοι για την ασθένεια, αλλά επίσης προκάλεσε αξιοσημείωτη και αρκετά απροσδόκητη εκ νέου ανάπτυξη ανθρώπινου ιστού και οστού στο σημείο της λοίμωξης. Επιπλέον, το ασημί βοηθά στην επούλωση άλλων δερματικών παθήσεων όπως η ψωρίαση και το έκζεμα.

ΒΟΗΘΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΡΙΝΙΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΕΡΓΙΩΝ:

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Διεθνές Φόρουμ Αλλεργίας και Ρινολογίας το 2015 λέει ότι το ασήμι μπορεί να βοηθήσει τις λοιμώξεις του ρινικού κόλπου. Μελέτες επίσης διαπίστωσαν ότι οι κρυμμένες λοιμώξεις από παθογόνους μικροοργανισμούς θα μπορούσαν να είναι αιτία αναπνευστικής φλεγμονής που σχετίζεται με κοινές αλλεργίες και άσθμα. Το ασήμι υποστηρίζει την θεραπεία από τις μολύνσεις από το Pseudomonas aeruginosa, που μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο οι πάσχοντες από αλλεργία έχουν άριστα αποτελέσματα από τη χρήση αργύρου.

ΒΟΗΘΑ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ:

Οι μικρές ποσότητες που λαμβάνονται καθημερινά μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να βοηθήσουν στην πρόληψη κρυολογήματος και γρίπης. Το 2011, το NIH ανέλαβε 100 παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών που υπέφεραν από κρύωμα και ρινική συμφόρηση και τα χώρισε σε δύο ομάδες. η πρώτη ομάδα υποβλήθηκε σε θεραπεία με διάλυμα αργύρου και βήτα γλυκάνεις και η δεύτερη ομάδα με αλατούχο διάλυμα. Παρόλο που και οι δύο ομάδες επωφελήθηκαν από τη θεραπεία, το 90% των ανθρώπων στην ομάδα του αργύρου ιάνθηκε πλήρως.

ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ

Καθαρίζει το νερό: Χρησιμοποιώντας δύο κουταλιές της σούπας ασήμι με ισχύ πάνω από 30 ppm μπορεί να καθαριστεί ένα γαλόνι νερού, σύμφωνα με μελέτες του UCLA.

‘’Το ασήμι χρησιμοποιείται και ως φυσικό απολυμαντικό εδώ και χιλιάδες χρόνια. Μπορεί να βοηθάει στην φυσική ενίσχυση του ανοσοποιητικού και στη προσπάθεια μας να μένουμε υγιείς. ‘’

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Από την 1η Ιανουαρίου 2010, η κατάποση κολλοειδούς αργύρου δεν έχει εγκριθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν και το σκεύασμα δεν έχει αλλάξει και δεν έχουν αναφερθεί παρενέργειες από το κολλοειδές ασήμι στον FDA. Η κατάποση δεν επιτρέπεται επειδή ο κολλοειδής άργυρος έχει καταχωριστεί ως καλλυντικό προϊόν στην ΕΕ από την προαναφερθείσα ημερομηνία (Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ).

Τα ακόλουθα δεδομένα παρέχονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και ισχύουν σε χώρες όπως η Ελβετία όπου ο κολλοειδής άργυρος θεωρείται συμπλήρωμα διατροφής.

Naturopath Approved

Τρόποι χορήγησης

Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, πρέπει να επιλέξετε τη σωστή μέθοδο.

Ο υγρός κολλοειδής άργυρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τρεις διαφορετικούς τρόπους: εσωτερικά, εξωτερικά και μέσω νεφελοποίησης.

Το κολλοειδές τζελ αργύρου χρησιμοποιείται μόνο εξωτερικά. Είναι η συνιστώμενη επιλογή για τυχόν εξωτερικά προβλήματα, καθώς προσφέρει καλύτερη απορρόφηση από το δέρμα.

Internal Use

Εσωτερική χρήση

Για να βοηθήσει στην καταπολέμηση μολυσματικών ασθενειών

10 ml την ημέρα για ενήλικες (ή 30 ψεκασμοί)

5 ml για παιδιά (ή 15 σπρέι)

Συστάσεις:

  • αφήστε το υγρό διάλυμα κάτω από τη γλώσσα για 1 λεπτό πριν από την κατάποση
  • πάρτε το διάλυμα τουλάχιστον 15 λεπτά πριν φάτε, για να βελτιστοποιήσετε την απορρόφηση του κολλοειδούς αργύρου από το σώμα
  • πραγματοποιήστε θεραπείες για μέγιστο 3 μήνες και αφήστε 1 μήνα μεταξύ των θεραπειών
  • δεν χρειάζεται να αραιωθεί ο κολλοειδής άργυρος.
  • αφήστε 1-4 εβδομάδες για να δείτε αποτελέσματα.

External Application

Εξωτερική εφαρμογή

Για να βοηθήσετε στην αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων με το δέρμα και τους βλεννογόνους (μάτια, μύτη, αυτιά κ.λπ.) και προάγετε την επούλωση

3 εφαρμογές υγρού/τζελ την ημέρα

Συστάσεις:

  • Αφήστε το διάλυμα να στεγνώσει φυσικά ή χρησιμοποιήστε το ως εμποτισμένη κομπρέσα για βελτιωμένα αποτελέσματα
  • Συνιστούμε να χρησιμοποιείτε το τζελ στο δέρμα και τους βλεννογόνους καθώς προσφέρει καλύτερη απορρόφηση, επιτρέποντας καλύτερη απόδοση.

Nebulization

Νεφελοποίηση

Για βοήθεια σε τυχόν αναπνευστικά προβλήματα

Έως 3 συνεδρίες των 5 ml την ημέρα (μέγιστο 15 ml/ημέρα)

Ο εκνεφωτής πραγματοποιείται με χρήση νεφελοποιητή (οι τιμές ξεκινούν από λιγότερο από 50 ευρώ), επιτρέποντας στο ασήμι να φτάσει γρήγορα στους πνεύμονες χωρίς να χάσει κανένα από τα διαλύματα, προσφέροντας πιο στοχευμένη δράση και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Αν σας κάνει να βήξετε, προσθέστε λίγο θαλασσινό αλάτι και ανακινήστε.

More Information

Για κατοικίδια

Τα κατοικίδια μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα του κολλοειδούς αργύρου (1 ml ανά 7 κιλά την ημέρα για εσωτερική χρήση και οι ίδιες συστάσεις που παρέχονται για τον άνθρωπο για εξωτερική χρήση).

Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις πρόσθετες πληροφορίες

Ο κολλοειδής άργυρος πρέπει να φυλάσσεται σε σκοτεινό μέρος σε θερμοκρασία δωματίου (π.χ. μέσα σε κουτί φαρμάκων). Για το τζελ, φροντίστε να κρατάτε το καπάκι επάνω για να αποφύγετε την οξείδωση και τον αποχρωματισμό (αν και παραμένει εξίσου αποτελεσματικό όταν οξειδώνεται).

Αντίδραση Herxheimer: Τα συμπτώματά σας μπορεί να επιδεινωθούν προσωρινά μετά τη λήψη κολλοειδούς αργύρου λόγω  της αποτοξίνωσης του σώματος. Συνιστούμε να μειώσετε στο ήμισυ τις δόσεις σας ή να σταματήσετε εντελώς εάν  τα συμπτώματα είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστούν.

Δεν έχουν αναφερθεί αλληλεπιδράσεις με κανένα προϊόν.