Αποκτηστε εδώ προστατευτικές μάσκες ΚΝ95

Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε αναγκασμένοι να μείνουμε σπίτι τώρα, πράγμα που σημαίνει  ότι περνάμε περισσότερο χρόνο μπροστά σε κάποια οθόνη τηλεόρασης ή προσωπικού υπολογιστή. Μπορεί να βρεθείτε να κοιμάστε αργότερα ή να ξυπνάτε με κακή διάθεση. Μπορεί ακόμα και να δυσκολεύεστε ή να μην μπορείτε να κοιμηθείτε. Ο ύπνος μας όμως, όπως και όλες οι καλές συνήθειες που έχουμε, εξαρτάται από τη συνέπεια και τη σταθερότητα μας. Συγκεντρώσαμε μερικές γρήγορες συμβουλές για τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου και την αύξηση της παραγωγικότητάς σας την επόμενη μέρα:

  • Να έχετε στο νου σας μία συγκεκριμένη ώρα κατά την οποία θα πάτε για ύπνο. Με αυτό τον τρόπο το μυαλό και το σώμα σας θα αρχίσουν υποσυνείδητα να χαλαρώνουν όταν αυτή η ώρα πλησιάζει.

 

  • Μη δουλεύετε και μη βλέπετε τηλεόραση στο κρεβάτι. Αν αφαιρέσετε όλα τα εξωτερικά ερεθίσματα από τον χώρο στον οποίον κοιμάστε θα μπορείτε να χαλαρώνετε πιο γρήγορα όταν βρίσκεστε σε αυτόν τον χωρο.

 

  • Προσπαθήστε να μην τρώτε ή να τρώτε ελαφριά τουλάχιστον 2 ώρες πριν πέσετε για ύπνο. Καλό θα είναι να μην αναγκάζετε το στομάχι σας να λειτουργεί όταν θα προσπαθείτε να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε.

 

  • Βάλτε ένα ξυπνητήρι μία ώρα πριν πέσετε για ύπνο

 

  • Απενεργοποιήστε ή αποφύγετε τη χρήση όλων των συσκευών τηλεφώνου / tablet / υπολογιστή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών πριν πάτε για ύπνο διεγείρει τον εγκέφαλο και διαταράσσει τον κύκλο του ύπνου σας.

 

  • Ξεκινήστε να χαμηλώνετε τα φώτα και να περιορίζετε τις διακοπές. Αυτές οι αλλαγές στη συμπεριφορά και τις αισθήσεις ενημερώνουν τον εγκέφαλο και το σώμα σας ότι είστε έτοιμοι να κοιμηθείτε.

 

Ηρεμήστε το μυαλό σας μέσω διαλογισμού, χαλαρής άσκησης, εστιασμένης αναπνοής ή προσευχής.

Επιλέξτε μια δραστηριότητα προσοχής (χρειάζεται μόνο 2-3 λεπτά) που σας επιτρέπει να απαλλάξετε το μυαλό σας από το άγχος.  Εγώ, για παράδειγμα, προσεύχομαι πριν πάω για ύπνο, και αυτό είναι ακόμα ένα στοιχείο για το σώμα μου ότι είμαι έτοιμος να κοιμηθώ.

Να είστε συνεπείς! Όσο πιο πολύ κρατάτε μία συγκεκριμένη ρουτίνα και σταθερότητα σε σχέση με την ώρα που πηγαίνετε για ύπνο , τόσο ευκολότερα ο οργανισμός σας θα συνηθίσει και θα αναγνωρίζει την ώρα που πρέπει να χαλαρώσει και να κοιμηθεί.

 

Ο ύπνος είναι μια από τις πιο σημαντικές πηγές θεραπείας και αποκατάστασης για τον εγκέφαλο και το σώμα μας. Πολλές ορμονικές και επανορθωτικές διαδικασίες συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του ύπνου μας. Στα οφέλη του περιλαμβάνονται:

  • Τα χαμηλότερα επίπεδα άγχους
  • Η αποκατάσταση των ιστών
  • Η καλύτερη αντίδραση του οργανισμού στον πόνο.

Η βελτιστοποίηση του ύπνου ενισχύει την ικανότητα του σώματος να ανακάμψει από τραυματισμό ή κόπωση, να παραμείνει υγιές και διανοητικά αιχμηρό, να βελτιώσει τη δύναμη και να διαχειριστεί το άγχος. Βελτιώστε λοιπόν τον ύπνο σας για να μεγιστοποιήσετε την υγεία και την ενέργειά σας!

 

Συμπληρώματα για καλύτερο  ύπνο από τη Herbalista

Στη Herbalista μπορείτε να βρείτε μία σειρά από αξιόπιστα και επιστημονικά άρτια προϊόντα που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα του ύπνου σας.

Μπορείτε να τα βρείτε κατ’ ευθείαν στο e-shop μας ή να περάσετε από το κατάστημα μας στην οδο Κυπράνορος 21 στη Λευκωσία (κοντά στο Debenhams Central) για να μιλήσετε από κοντά με τους ειδικούς μας.

 

Αποποίηση Ευθύνης: Αυτό το άρθρο, συμπεριλαμβανομένων και των συμβουλών παρέχει μόνο γενικές πληροφορίες. Δεν είναι σε καμία περίπτωση υποκατάστατο της ειδικής ιατρικής γνώμης. Για περισσότερες πληροφορίες, συμβουλευτείτε πάντα έναν ειδικό ή το δικό σας γιατρό. Η Herbalista δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για αυτές τις πληροφορίες.

 

Πηγή: https://www.sralab.org/articles/blog/fix-your-quarantine-sleep-schedule