7 Τρόποι Για Να Εντάξεις Τη Διαλείπουσα Νηστεία (Intermittent Fasting) Στη Διατροφή Σου

 

Τι Είναι Η Διαλείπουσα Νηστεία; Μπορώ Να Ακολουθήσω Τη Διαλείπουσα Νηστεία Με Υγιεινό Τρόπο;

 

Η διαλείπουσα νηστεία είναι ένας επιστημονικός τρόπος για να χάσεις βάρος και να αποκτήσεις καλή υγεία. Περιλαμβάνει στο πρόγραμμα της και πολλά άλλα θετικά στοιχεία. Η διαλείπουσα νηστεία είναι μία μόδα, με πολλούς ακόλουθους. Μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος πιο εύκολα, χωρίζοντας την ημέρα σου σε ώρες με νηστεία και χωρίς νηστεία.

 

Ακολουθώντας αυτή την δίαιτα, το σώμα σου μπορεί να μην απορροφήσει σωστά μερικές θρεπτικές ουσίες μέσα στο πρόγραμμα της δίαιτας ή να εξαντληθεί με την κατάχρηση. Οπότε, ακολουθώντας τη δίαιτα (δηλαδή, απομονώνοντας το χρονικό όριο για να λήψη τροφής σε 8 ώρες ή λιγότερο την ημέρα), ίσως να βοηθήσει να ξανασκεφτείς τα συμπληρώματα που καταναλώνεις και πότε τα καταναλώνεις.

 

Υποστηρίζουμε Το Πρόγραμμα Της Δίαιτας Μας Με Τα Σωστά Συμπληρώματα

 

Κάποιες φορές, ακολουθώντας τη δίαιτα πολύ συχνά μπορεί να εξαντληθούν οι θρεπτικές ουσίες της τροφής που καταναλώνουμε. Οπότε, είναι σημαντικό κατά τη διάρκεια των ωρών που τρώμε να λάβουμε όλες τις αναγκαίες ουσίες μέσω της τροφής ή των συμπληρωμάτων. Σε αυτό τον τύπο δίαιτας υπάρχουν τέσσερις ομάδες θρεπτικών ουσιών που πρέπει να συμπεριλάβεις στη δίαιτα σου. Είναι οι εξής:

  • Μαγνήσιο, το οποίο βοηθάει στη συντήρηση των νευρολογικών λειτουργιών στο σώμα και στον εγκέφαλο
  • Βιταμίνη D, η οποία βοηθάει στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού και το χτίσιμο γερών κοκάλων
  • Σίδηρος, ο οποίος βοηθάει στη μεταφορά οξυγόνου σε διαφορετικά σημεία του σώματος
  • Ωμέγα 3, το οποίο είναι εξαιρετικά ευεργετικό για την υγεία της καρδιάς, του εγκεφάλου και των ματιών.
  • Παρόλο που είναι καλύτερα να συμπληρώνουμε την έλλειψη βιταμινών και μετάλλων ακολουθώντας μία δίαιτα με πολλές θρεπτικές ουσίες, εντούτοις τα συμπληρώματα διατροφής είναι αναγκαία. Τα παραπάνω συμπληρώματα διασπώνται εύκολα στο στομάχι με ένα ποτήρι νερό και απορροφώνται καλύτερα όταν τα καταναλώσουμε πρώτα (πριν το φαγητό) το πρωί, 2-3 ώρες μετά του φαγητού ή 30 λεπτά πριν προ του φαγητού.

     

    Διατηρούμε Την Πρόσληψη Πρωτεϊνών Και Τη Σωματική Δραστηριότητα Όταν Ακολουθούμε Τη Διαλείπουσα Νηστεία (Intermittent Fasting)

     

    Σε έρευνες που έγιναν σε ανθρώπους που ακολούθησαν τη διαλείπουσα νηστεία σε σχέση με ανθρώπους που κατανάλωναν τρία γεύματα την ημέρα και είχαν την άδεια να φάνε κολατσιό μεταξύ των γευμάτων (Lowe, JAMA Internal Medicine 2020), το αποτέλεσμα ήταν απώλεια άπαχης μάζας στην ομάδα που ακολουθούσε τη διαλείπουσα νηστεία και ήταν στατιστικά σημαντικό.

     

    Αν η πρωτεΐνη σου είναι γλυκιά μπορεί να προκαλέσει μία απόκριση ινσουλίνης, οπότε, πρέπει να καταναλωθεί μέσα στο χρονικό σου περιθώριο. Το εύρος από φυτικές πρωτεΐνες που έχουμε διαθέσιμο μπορεί να μας βοηθήσει να παραμείνουμε με γεμάτο στομάχι και να συντηρήσουμε ένα υγιές βάρος.

     

    Ακολουθούμε Τη Διαλείπουσα Νηστεία (Intermittent Fasting) Εξασφαλίζοντας Σωστή Επιλογή Συμπληρωμάτων!

     

    Αν ενδιαφέρεστε να πάρετε συμπληρώματα διατροφής, ίσως να γνωρίζετε ότι τα αμινοξέα και συγκεκριμένα η L-Τυροσίνη είναι αναγκαία για τη διάθεση μας και τα κέντρα ανταμοιβής (ντοπαμίνη) του εγκεφάλου, την αντιμετώπιση του στρες και την αποκατάσταση των μυών (νορεπινεφρίνη), τη συγκέντρωση υπό πίεση και επίσης υποστηρίζει το κίνητρο σου (αδρεναλίνη). Όμως υψηλά επίπεδα από αμινοξέα μπορούν να σταματήσουν μια νηστεία. Πρέπει να ελέγξεις τη δοσολογία σου και να τη καταναλώσεις μέσα στο χρονικό όριο που έχεις θέσει για διατροφή έτσι ώστε να είσαι ασφαλής.

     

    Τα προσαρμογόνα είναι μη-τοξικά φυτά που υποστηρίζουν την αντίσταση του σώματος σε στρες όλων των ειδών, είτε σωματικό, χημικό ή βιολογικό. Τα προσαρμογόνα, βοηθούν στην αντιμετώπιση μη αναγκαίων αποκρίσεων στο άγχος και δεν σταματούν τη διαλείπουσα νηστεία.

     

    Οι πολυβιταμίνες δεν σταματούν τη διαλείπουσα νηστεία, γιατί δεν έχουν θερμίδες, αλλά κάποιες φορές τα συστατικά τους δεν απορροφώνται σωστά σε άδειο στομάχι.

     

    Ποια Είναι Η Σωστή Στιγμή Να Καταναλώσουμε Τα Συμπληρώματα Μας;

     

    Για να συνοψίσουμε, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και συμπληρώματα διαφέρουν σημαντικά σε σχέση με τη πιθανότητα να σταματήσουν τη διαλείπουσα νηστεία. Επίσης, αν ανησυχείτε για την υγεία σας είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε ένα γιατρό.

     

    Κάποια συμπληρώματα είναι πιο πιθανό να σταματήσουν τη διαλείπουσα νηστεία (Intermittent Fasting) και κάποια λιγότερο να κάμψουν τη προσπάθεια μας για να χάσουμε βάρος. Ο συνδυασμός  της δίαιτας με σωματική άσκηση και η πρόσληψη υγρών θα βοηθήσουν να πετύχεις τα καλύτερα αποτελέσματα.

     

    Πηγή: https://medium.com/in-fitness-and-in-health/7-supplements-that-can-support-your-intermittent-fasting-goals-52f010381882