Σε μια κίνηση που ούτε καν θα μπορούσαμε να φανταστούμε μόλις πριν από μερικούς μήνες, η καραντίνα και η κοινωνική απομάκρυνση έχουν πλέον γίνει παγκοσμίως αποδεκτές και εφαρμόσιμες, καθώς οι κυβερνήσεις καταβάλλουν συντονισμένες προσπάθειες για την καταπολέμηση της εκθετικής αύξησης του κορονοϊού.

Τα μέτρα, που έχουν εφαρμοστεί και στην Κύπρο, είτε ενθαρρύνουν είτε επιβάλλουν στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και θεωρούνται από ιατρικούς εμπειρογνώμονες ως απαραίτητα για τη μείωση της εξάπλωσης του ιού. Ωστόσο, οι συνέπειες για την ψυχική υγεία των ανθρώπων δεν μπορούν να αγνοηθούν.

Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τις προοπτικές αρκετών εβδομάδων καραντίνας ή κοινωνικής απομάκρυνσης, όλοι μας θα πρέπει να δημιουργήσουμε τους δικούς μας τρόπους διατήρησης της ψυχικής μας υγείας και μείωσης του στρες στο σπίτι.

Συγκεντρώσαμε λοιπόν μερικά tips που θα βοηθήσουν όλους μας να μειώσουμε το στρες:

Δημιουργούμε μία καθημερινή ρουτίνα 

 Ντυνόμαστε με τα ρούχα της δουλειάς, κάνουμε ντους το πρωί και ετοιμάζουμε μία λίστα από όλα τα πράγματα που θέλουμε να επιτύχουμε κάθε μέρα ώστε να δημιουργήσουμε μια αίσθηση  κανονικότητας και παραγωγικότητας.

Σπάμε τη μέρα μας σε κομμάτια 

Βρίσκουμε εργασίες που μπορούν να χωρίσουν τη μέρα μας και εφόσον είναι δυνατό, αλλάζουμε το περιβάλλον μας όταν κάνουμε μία καινούργια δραστηριότητα

Φροντίζουμε το σώμα σας 

 Τρώμε υγιεινά, κοιμόμαστε αρκετά και κάνουμε καθημερινά γυμναστική. Κάνουμε σχοινάκι στο σπίτι, stretching, push ups και κοιλιακούς και αφιερώνουμε ένα δεκάλεπτο καθημερινά στο διαλογισμό.

Βοηθάμε τους συνανθρώπους μας 

Αν δεν είμαστε σε αυστηρή απομόνωση, βρίσκουμε τρόπους για να υποστηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη, βοηθώντας τους για παράδειγμα στα καθημερινά τους ψώνια.

Μένουμε συνδεδεμένοι 

 Αξιοποιούμε στο έπακρο την τεχνολογία και διατηρούμε την επαφή με τους συναδέλφους, τους φίλους και την οικογένειά μας μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, μηνυμάτων, κοινωνικών μέσων και τηλεδιάσκεψης.

Περιορίζουμε την κατανάλωση ειδήσεων

Μένουμε ενημερωμένοι για την κατάσταση μέσω αξιόπιστων πηγών, αλλά περιορίζουμε τα sites ειδήσεων και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στα κοινωνικά δίκτυα για να αποφύγουμε τη συσσώρευση άγχους.

Εφοδιαζόμαστε με φάρμακα και βιταμίνες 

 Εάν έχουμε κάποια χρόνια ασθένεια ή παρουσιάζουμε έλλειψη σε κάποια βιταμίνη, είναι καλό να προμηθευτούμε λίγα παραπάνω κουτιά για να μη μας λείψουν.

Οργανικά Έλαια CBD

O αριθμός των ατόμων που χρησιμοποιούν παγκοσμίως το CBD αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς. Είναι ένα προιόν που ακούγεται συχνά, αλλά πού πραγματικά βρίσκεται η αλήθεια σχετικά με το CBD; Εάν ψάχνετε για μία απλή διαδικασία, βήμα προς βήμα, για να σας κατευθύνει σχετικά με τον κόσμο του CBD, τότε βρίσκεστε στο σωστό σημείο. Ενημερωθείτε πλήρως στο άρθρο που ετοιμάσαμε για εσάς! Κάντε κλικ εδώ

Δυναμωστε τώρα το ανοσοποιητικό σας με Οργανικά Έλαια CBD

Καταπολεμούμε την ανία 

 Αξιοποιούμε στο έπακρο το Netflix, την ανάγνωση βιβλίων και ξεκινάμε δραστηριότητες που αναβάλαμε εδώ και καιρό για να καταπολεμήσουμε την πλήξη και να μείνουμε ενεργοί σωματικά και πνευματικά.

Αποφεύγουμε  το burnout

Αν δουλεύουμε από το σπίτι βάζουμε όρια στις ώρες της δουλειάς για να μη κουραζόμαστε και νιώθουμε παραπάνω στρες.

Εστιάζουμε στα θετικά 

 Μοιραζόμαστε τις καλές ειδήσεις και φροντίζουμε να εμψυχώνουμε όσους εργάζονται ακούραστα για να επιλύσουν την κατάσταση.

Αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα με στωικότητα, μία μέρα τη φορά 

 Προσπαθούμε να μην σκεφτόμαστε υπερβολικά το μέλλον. Θυμόμαστε ότι πρόκειται για προσωρινά μέτρα και ότι δεν είμαστε μόνοι μας

 

Δοκιμάζουμε ένα από τα συμπληρώματα της Herbalista που βοηθούν στη μείωση του stress

Στη Herbalista έχουμε φέρει στην Κύπρο ένα από τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής που βοηθάει στη μείωση του stress: Το Doctor's Best, Ashwagandha, 125 mg που κοστίζει μόλις €16 και περιέχει 60 χορτοφαγικές κάψουλες.

Βασισμένο σε ένα αρχαίο ιαματικό βότανο μπορεί να μας βοηθήσει:

  •   στη μείωση του αισθήματος του άγχους, της ενόχλησης και της αρνητικότητας
  •   να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι
  •   να έχουμε έναν πιο υγιή ύπνο

 

Μπορείτε να το βρείτε στο e-shop μας, να μας στείλετε μήνυμα στο Facebook για να σας το αποστείλουμε με ACS ή να περάσετε από το κατάστημα μας στην οδο Κυπράνορος 21 στη Λευκωσία (κοντά στο Debenhams της Μακαρίου) για να μιλήσετε από κοντά με τους ειδικούς μας. Μπορείτε ακόμη να μας καλέσετε στο 22251170 και κάποιος από τους ειδικούς μας θα μιλήσει μαζί σας για όποιο θέμα σας απασχολεί. 

 

Αποποίηση Ευθύνης: Αυτό το άρθρο, συμπεριλαμβανομένων και των συμβουλών παρέχει μόνο γενικές πληροφορίες. Δεν είναι σε καμία περίπτωση υποκατάστατο της ειδικής ιατρικής γνώμης. Για περισσότερες πληροφορίες, συμβουλευτείτε πάντα έναν ειδικό ή το δικό σας γιατρό. Η Herbalista δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για αυτές τις πληροφορίες.

 

Πηγή:  https://www.cnbc.com/2020/03/20/coronavirus-tips-for-protecting-your-mental-health-during-quarantine.html