Μαύρο πιπέρι: Ο βασιλιάς των μπαχαρικών

Βραβευμένο για αιώνες ως γαστρονομικό βότανο, το πιπέρι ή Piper nigrum, είναι ένα βασικό συστατικό στο Trikatu, ένα αγιουρβεδικό μείγμα μαύρου πιπεριού, μακρύ πιπέρι και τζίντζερ.

Το μαύρο πιπέρι φυτρώνει σε ένα αειθαλές αμπέλι που προέρχεται από την ακτή Malabar της Ινδίας. Το μαύρο και το άσπρο πιπέρι είναι από το ίδιο φυτό — το μαύρο πιπέρι φτιάχνεται από τα άγουρα μούρα του φυτού πιπεριάς που έχουν αποξηρανθεί στον ήλιο για να φτιάξουν κόκκους πιπεριού. Το λευκό πιπέρι είναι φτιαγμένο από αποξηραμένα ώριμα μούρα με αφαιρούμενο τον εξωτερικό φλοιό.

Η χρήση του πιπεριού ως φάρμακο και μπαχαρικό χρονολογείται από την Ινδία και αναφέρεται ως «μαύρος χρυσός» από τους εμπόρους. Οι Ρωμαίοι το ονόμασαν «αυλητή» και ορισμένες πηγές λένε ότι ήταν γνωστό στην Ελλάδα ήδη από το 400 π.Χ. Στην Κίνα και την Ινδία, το μαύρο πιπέρι έχει χρησιμοποιηθεί για να μειώσει τα ρίγη, τον πυρετό και τη φλεγμονή λόγω ρευματισμών και πόνου στους μύες.

Μαύρο πιπέρι Οφέλη για το σώμα και το μυαλό

Αρκετά από τα οφέλη του μαύρου πιπεριού για την υγεία έχουν επιβεβαιωθεί από σύγχρονη έρευνα. Το δραστικό συστατικό του πιπεριού, που ονομάζεται «πιπερίνη», περιέχει φυσικά αλκαλοειδή που ευθύνονται για τη φαρμακευτική χρήση του φυτού.

Πρόσφατες μελέτες συσχετίζουν το μαύρο πιπέρι, και το δραστικό του συστατικό πιπερίνη, με αντιοξειδωτική δράση καθώς και υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος. Ορισμένες μελέτες υποδεικνύουν ότι η πιπερίνη μπορεί να παίζει ρόλο στην τόνωση των πεπτικών ενζύμων και στην υποστήριξη της υγιούς λειτουργίας του παγκρέατος.

Ενώ ο κουρκουμάς έχει αναγνωριστεί ότι έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία, οι βασικές του ενώσεις, που ονομάζονται «κουρκουμινοειδή», δεν είναι εύκολα βιοδιαθέσιμες. Αλλά σε συνδυασμό με πιπερίνη από μαύρο πιπέρι, μπορεί να είναι το χαρακτηριστικό του ότι ενισχύει την απορρόφηση των πολύτιμων κουρκουμινοειδών από το σώμα. Το μαύρο πιπέρι ORGANIC INDIA προέρχεται από διάφορες τοποθεσίες στη Νότια Ινδία.

Πού καλλιεργείται το μαύρο πιπέρι;

Το μαύρο πιπέρι ORGANIC INDIA καλλιεργείται στη Νότια Ινδία.

Μαύρο πιπέρι για υγιή συνειδητή διαβίωση

Το μαύρο πιπέρι της ORGANIC INDIA καλλιεργείται βιολογικά σύμφωνα με τις αρχαίες πρακτικές αναγεννητικής καλλιέργειας της Αγιουρβέδα για να διασφαλιστεί η υψηλότερη δυνατή αποτελεσματικότητα, ή αλλιώς "prana". Όλα τα βότανα ORGANIC INDIA υποβάλλονται σε επεξεργασία και ελέγχονται σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφαλείας του FDA και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Στην ORGANIC INDIA, αναγνωρίζουμε την τεράστια διασύνδεση της ζωής. Από τους σπόρους, στο έδαφος, στο χωράφι, στο εργοστάσιο, τα προϊόντα μας ενδυναμώνουν τους αγρότες της Ινδίας, προάγουν την περιβαλλοντική και οικονομική ανάκαμψη και παρέχουν λύσεις ευεξίας που προέρχονται από τη νοημοσύνη της φύσης.