Με το καλοκαίρι στο απόγειο του, προκύπτουν πολλές ερωτήσεις όσον αφορά τα καλύτερα συμπληρώματα για να φροντίσεις τον εαυτό σου αυτή την εποχή. Ας εξερευνήσουμε μαζί τις επιλογές που υπάρχουν

   1.    Πολυβιταμίνες

 

Βιταμίνες Α και Ε: Αυτές οι δύο δημοφιλείς βιταμίνες μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από την φθορά του ήλιου. Ας είμαστε ειλικρινείς, υπάρχουν πολλοί από μας που θα περάσουν πολύ χρόνο στον ήλιο αυτό το καλοκαίρι, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε πολλές συνέπειες όπως φθορά στο δέρμα, εξανθήματα θερμότητας και ηλίαση. Εκτός από το αντηλιακό, άφθονο νερό για να παραμείνεις ενυδατωμένη και άφθονη σκιά, η βιταμίνη Α και η βιταμίνη  Ε μπορούν επίσης να συμβάλλουν στην προστασία του δέρματος.

 

Η βιταμίνη Α  βοηθά στη διατήρηση υγιών οστών, υγιούς μαλακού ιστού, και υγιούς δέρματος, καθιστώντας τη ένα από τα καλύτερα συμπληρώματα που πρέπει να λαμβάνεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η βιταμίνη Ε είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη, που σημαίνει ότι μπορεί εύκολα να διεισδύσει στις μεμβράνες των κυττάρων του δέρματος- δίνοντας μας λίγη επιπλέον προστασία από τον ήλιο. Φυσικά, μην βασίζεσαι αποκλειστικά στην ημερήσια δόση βιταμινών σου - να βάζεις άφθονο αντηλιακό και να κάθεσαι στην σκιά!

 

Απόκτησε τώρα από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Herbalista τις μοναδικές πολυβιταμίνες Natrol για γυναίκες, οι οποίες περιλαμβάνουν την κατάλληλη ημερήσια ποσότητα από Βιταμίνη Α και Βιταμίνη Ε.

 

  1.     Συμπληρώματα για τα μαλλιά, για το δέρμα και τα νύχια

Ο ήλιος αφυδατώνει τα μαλλιά και καταστρέφει την πρωτεϊνική τους δομή, που σημαίνει ότι μπορεί να σπάσουν πολύ πιο εύκολα από το συνηθισμένο. Τα τέλεια συμπληρώματα για να διατηρήσεις τα μαλλιά σου ενυδατωμένα και να τα κάνεις να φαίνονται στα καλύτερά τους θα πρέπει να περιέχουν βιοτίνη, η οποία είναι το κλειδί για τη διατήρηση υγιών μαλλιών και δέρματος.

 

Επιπλέον, η βλάβη από τον ήλιο μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση, ειδικά λόγω υπερβολικής έκθεσης. Πάνω από το 80% του βάρους του δέρματος αποτελείται από κολλαγόνο, το οποίο δίνει στο δέρμα δομική ακεραιότητα και νεανική εμφάνιση.

 

Για να είναι ενεργό στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, πιστεύεται ότι το κολλαγόνο πρέπει να καταναλώνεται από το στόμα, αντί απλώς να τρίβεται στο δέρμα με μορφή κρέμας, καθιστώντας το κολλαγόνο σε μορφή σκόνης ένα ιδανικό συμπλήρωμα για να διατηρήσει τα επίπεδα κολλαγόνου αυξημένα και να κάνει το δέρμα σου να φαίνεται νεανικό. Η βιταμίνη C βοηθά επίσης στο σχηματισμό κολλαγόνου, πράγμα που σημαίνει ότι είναι καλή ιδέα να έχεις άφθονη βιταμίνη C στη διατροφή σου, ενώ η βιοτίνη ( βιταμίνη Β7 ), η ριβοβλαφίνη ( βιταμίνη Β2 ) και η βιταμίνη Α συμβάλλουν επίσης στη διατήρηση της υγείας του δέρματος.

 

Για τη φροντίδα των μαλλιών των νυχιών και του δέρματος σου μπορείς να αποκτήσεις τα μοναδικά ζελεδάκια Natrol από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Herbalista.

 

Στη Herbalista επίσης μπορείτε να βρείτε καταπληκτικά συμπληρώματα κολλαγόνου από παγκοσμίως αναγνωρισμένες εταιρείες όπως η Doctor’s Best, η Νο1 εταιρεία βιταμινών στην Αμερική.

 

  1.     Συμπληρώματα για ενυδάτωση

 

Είναι σημαντικό να παραμείνεις ενυδατωμένη σε αυτές τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Το νερό είναι η πρώτη σου προτεραιότητα για να παραμείνεις ενυδατωμένη, ειδικά όταν ασκείσαι, καθώς παρέχει στους μυς ενέργεια, θρεπτικά συστατικά και βοηθά στη σωστή κυκλοφορία του αίματος στην καρδιά. Γνώριζες όμως ότι υπάρχουν άλλα συμπληρώματα που μπορούν να σε βοηθήσουν να διατηρήσεις το σώμα σου ενυδατωμένο;

 

Όταν είσαι αφυδατωμένη, σημαντικοί ηλεκτρολύτες όπως το νάτριο, το μαγνήσιο και το κάλιο χάνονται μέσω του ιδρώτα και των ούρων. Η επαρκής παροχή νατρίου σημαίνει ότι το νερό μπορεί να απορροφηθεί σωστά μέσω των κυττάρων για την ενυδάτωση του σώματος, ενώ το κάλιο και το μαγνήσιο βοηθούν στη διατήρηση της ισορροπίας υγρών.

 

Ευτυχώς, πολλοί από εμάς παίρνουμε αρκετό νάτριο από τις δίαιτές μας καθημερινά, αλλά οι δίαιτές μας τείνουν να είναι λίγο χαμηλότερες σε μαγνήσιο και κάλιο που βρίσκονται σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, όσπρια και ζωικά προϊόντα. Το να είσαι αφυδατωμένη αυτές τις ζεστές ηλιόλουστες μέρες μπορεί να μειώσει τα επίπεδα αυτών των μεγάλων ηλεκτρολυτών στο σώμα σου, προκαλώντας μειωμένη ενέργεια και αντοχή και αυξημένη κόπωση ή καμιά φορά κράμπες, ζάλη και ναυτία. Ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος ανεφοδιασμού και ενυδάτωσης είναι το νερό καρύδας με πρόσθετους ηλεκτρολύτες.

 

Εκτός από τη χρήση πολλών αντηλιακών, αυτά τα υγιή καλοκαιρινά συμπληρώματα μπορούν να σε βοηθήσουν να παραμείνεις ενυδατωμένη, διατηρώντας τα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια σου σε άριστη κατάσταση. Βρες αυτά και ακόμα περισσότερα ποιοτικά συμπληρώματα διατροφής στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Herbalista.

 

Πηγή: https://www.myprotein.com/thezone/supplements/the-best-supplements-to-take-during-summer/

 

Αποποίηση Ευθύνης: Αυτό το άρθρο, συμπεριλαμβανομένων και των συμβουλών παρέχει μόνο γενικές πληροφορίες. Δεν είναι σε καμία περίπτωση υποκατάστατο της ειδικής ιατρικής γνώμης. Για περισσότερες πληροφορίες, συμβουλευτείτε πάντα έναν ειδικό ή το δικό σας γιατρό. Η Herbalista δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για αυτές τις πληροφορίες.