Με τις ιώσεις και τα κρυολογήματα να είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, η ομάδα της Herbalista συγκέντρωσε μερικά απλά tips για να μπορέσετε να προστατευθείτε.

 

Προσέξτε τη διατροφή σας

Η ζάχαρη σας κάνει πιο ευαίσθητους σε μολυσματικές ασθένειες και πιο ευάλωτους σε ιούς. Οι ερευνητές θεωρούν ότι τα λευκά αιμοσφαίρια δεν είναι σε θέση να λειτουργήσουν αποτελεσματικά σε περιβάλλον υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη. Τα λευκά αιμοσφαίρια είναι η τελευταία υπεράσπιση του σώματος και αν δεν λειτουργούν στην αιχμή τους, είναι πιθανότερο να  προσβληθείτε από κάποιον ιό. Έτσι συστήνουν τη μείωση της πρόσληψης ζάχαρης και οινοπνεύματος.

 Τροφές που βοηθούν σημαντικά στο να προστατευτείτε από τα κρυολογήματα και τις ιώσεις είναι τα εσπεριδοειδή που περιέχουν πολύτιμη για τον οργανισμό βιταμίνη C, το σκόρδο και τα σταυρανθή λαχανικά όπως το μπρόκολο και το κουνουπίδι.

Πολύ σημαντικό είναι και το να πίνετε πολύ νερό καθώς οι οργανισμοί που είναι καλά ενυδατωμένοι μπορούν να πολεμούν πιο αποτελεσματικά τις ιώσεις και τα κρυολογήματα.

 

Kρατήστε τα χέρια σας μακριά από το πρόσωπό σας

Τα πιο κοινά σημεία εισόδου για τους ιούς της γρίπης είναι το στόμα, η μύτη και τα μάτια. Οι ιοί μπορούν να εισέλθουν από εκεί πολύ εύκολα. Αντίθετα, οι ιοί δεν μπορούν να εισχωρήσουν στο δέρμα σας. Κατά συνέπεια, καθώς περπατάτε και αγγίζετε όλα τα αντικείμενα, προσπαθήστε να κρατήσετε τα χέρια σας μακριά από το πρόσωπό σας.

 

Πλένετε συχνά τα χέρια σας


Τα μικρόβια μπορούν να ζουν σε επιφάνειες για δύο ώρες ή περισσότερο. Εάν πρέπει να αγγίξετε ένα σημείο με ιούς, ας πούμε, μια λαβή βρύσης ή το πόμολο μίας πόρτας, ο ιός μπορεί να μεταφερθεί σε εσάς. Εφαρμόζοντας καλή υγιεινή των χεριών - πλένετε τα χέρια σας με ζεστό νερό και σαπούνι για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα - μπορείτε να αποτρέψετε την εξάπλωση των μικροβίων. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να πλένετε τα νύχια σας. Όσο πιο μακριά είναι τα νύχια σας, τόσο πιο πιθανό είναι τα μικρόβια να παγιδευτούν κάτω από αυτά Αν το υπερβολικό πλύσιμο των χεριών δημιουργεί ξηρότητα, αυτό μπορεί να είναι επίσης ένα πρόβλημα καθώς τα μικρόβια μπορούν να μπουν στις ρωγμές. Καλό είναι να τους βάζετε λοσιόν πριν κοιμηθείτε, ώστε να μπορούν να θεραπευτούν εν μία νυκτί.


Βήχετε στον αγκώνα σας

Πολλές φορές βήχουμε στο χέρι μας, κάτι που μπορεί να νομίζουμε ότι είναι καλύτερο από το να βήχουμε στον αέρα, αλλά το χέρι μας γίνεται πηγή μόλυνσης και ίσως έτσι να μολύνουμε πολύ περισσότερους ανθρώπους. Το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βήξετε ή να φτερνιστείτε στον αγκώνα σας για να αποφύγετε την εξάπλωση του ιού άθελα σας.

 

Καθαρίστε τον υπολογιστή σας

 

Εάν εργάζεστε σε ένα γραφείο όπου μοιράζεστε έναν υπολογιστή με κάποιον άλλο, καθαρίστε όσο πιο συχνά μπορείτε το πληκτρολόγιο. Το ίδιο ισχύει και για κάθε είδος κοινόχρηστης συσκευής, όπως ταμειακή μηχανή ή σύστημα παραγγελίας εστιατορίων.

 

Μείνετε σπίτι

Υπάρχει πίεση τόσο στους εργοδότες όσο και στους υπαλλήλους ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο παραγωγικοί, αλλά η ανάληψη δράσης όταν είστε άρρωστοι δεν είναι ό,τι καλύτερο. Η γρίπη είναι εξαιρετικά μεταδοτική, οπότε η βραχυπρόθεσμη αξία του υπαλλήλου στο γραφείο θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα τεράστιο μειονέκτημα όταν όλοι οι άνθρωποι που εκτίθενται σε αυτό το άτομο αρρωστήσουν. Είναι πολύ σημαντικό να μην επιστρέψετε στην εργασία σας  μέχρι και 24 ώρες μετά το τέλος του πυρετού σας - και αυτό είναι χωρίς να παίρνετε κάποιο φάρμακο. Εάν παίρνετε φάρμακα και ο πυρετός σας εξαφανίζεται, αυτό δεν σημαίνει ότι απαλλαχτήκατε από τον πυρετό. Αν νομίζετε ότι είστε καλύτερα, σταματήστε να παίρνετε φάρμακα και δείτε εάν ο πυρετός εξακολουθεί να μην υπάρχει μετά από 24 ώρες. Εάν ναι, τότε μπορείτε να επιστρέψετε στο  γραφείο σας.

 

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας

 

Ένα υγιές άτομο με ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα που εκτίθεται σε κάποιον ιό είναι σε καλύτερη θέση να τον απορρίψει. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η φυσική άσκηση, η απόκτηση οκτώ ωρών ύπνου τη νύχτα και η διαχείριση του άγχους. Αυτά βοηθούν περισσότερο από την πρόληψη της γρίπης. Ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε νωρίτερα τo κρύωμα και επίσης βοηθάει στο να αποφύγετε τυχόν δευτερογενείς λοιμώξεις, όπως η πνευμονία.

Οργανικά Έλαια CBD

O αριθμός των ατόμων που χρησιμοποιούν παγκοσμίως το CBD αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς. Είναι ένα προιόν που ακούγεται συχνά, αλλά πού πραγματικά βρίσκεται η αλήθεια σχετικά με το CBD; Εάν ψάχνετε για μία απλή διαδικασία, βήμα προς βήμα, για να σας κατευθύνει σχετικά με τον κόσμο του CBD, τότε βρίσκεστε στο σωστό σημείο. Ενημερωθείτε πλήρως στο άρθρο που ετοιμάσαμε για εσάς! Κάντε κλικ εδώ

Δυναμώστε τώρα το ανοσοποιητικό σας με Οργανικά Έλαια CBD

Στη Herbalista μπορείτε να βρείτε μία σειρά από αξιόπιστα και παγκοσμίως γνωστά συμπληρώματα που θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Μπορείτε να τα βρείτε κατ’ ευθείαν στο e-shop μας ή να περάσετε από το κατάστημα μας στην οδο Κυπράνορος 21 στη Λευκωσία (κοντά στο Debenhams Central) για να μιλήσετε από κοντά με τους ειδικούς μας.

 

Πηγή άρθρου:

https://www.thehealthy.com/cold-flu/prepare-worst-flu-month/