Το δέρμα σου είναι η πρώτη γραμμή άμυνας που έχεις στην προστασία ενάντια στον έξω κόσμο. Αντιμετωπίζοντας βακτήρια, ιούς, χημικές ουσίες και ρύπανση καθημερινά, το δέρμα σου έχει μια σκληρή και δύσκολη δουλειά. Αλλά παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη διατήρηση ορισμένων ζωτικών σωματικών λειτουργιών, όπως η ρύθμιση της θερμοκρασίας και της υγρασίας και η κατακράτηση υγρών, η οποία είναι υπεύθυνη για το πώς φαινόμαστε και το πώς αισθανόμαστε.

 

Όλοι συμφωνούμε ότι θέλουμε να διατηρήσουμε το δέρμα μας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, και για να το κάνουμε αυτό, υπάρχουν μερικές επιλογές και συμπληρώματα διατροφής που μπορούν να βοηθήσουν.

Το κολλαγόνο είναι μια φυσική πρωτεΐνη στο σώμα που βοηθά στην επιδιόρθωση του δέρματος και το διατηρεί ισχυρό. Καθώς γερνάς, η φυσική παραγωγή κολλαγόνου επιβραδύνεται, αλλά ορισμένοι παράγοντες του τρόπου ζωής σου μπορούν επίσης να συμβάλουν στη διάσπαση του κολλαγόνου, κάνοντας το δέρμα σου να φαίνεται θαμπό και  επιταχύνοντας τη διαδικασία γήρανσης.

 

Η λήψη συμπληρωμάτων κολλαγόνου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την ενίσχυση της υγείας του δέρματος καθώς παρέχει αμινοξέα που βοηθούν στη μείωση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων και ενισχύει τις ίνες που δίνουν στο δέρμα νεανική όψη.

 

Παρόλο που τα συμπληρώματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσεις τα επίπεδα κολλαγόνου, μπορείς επίσης να προστατέψεις το δέρμα σου μέσω απλών πρακτικών που μπορείς να βάλεις στην καθημερινότητα σου. Μερικές από τις πιο σημαντικές είναι να σταματήσεις το κάπνισμα και τη ζάχαρη, να περιορίσεις το αλκοόλ, να μειώσεις το άγχος κι να συμπεριλάβεις υγιεινά τρόφιμα στη διατροφή σου, όπως πράσινα λαχανικά, μούρα και άφθονη βιταμίνη C. Η λήψη αρκετής βιταμίνης C βοηθά στη μείωση του οξειδωτικού στρες που βλάπτει τις ίνες του δέρματος για αυτό και η βιταμίνη C είναι πάντα απαραίτητη.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να παραμείνεις ενυδατωμένη, φροντίζοντας να πίνεις το μισό βάρος σου σε νερό κάθε μέρα. Το να παραμείνεις ενυδατωμένη είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να διατηρήσεις το δέρμα σου νεαρό και υγιές.

 

Για πολλούς από εμάς, η υγεία του δέρματος δεν είναι κάτι που προσέχουμε πολύ μέχρι να αρχίσουμε να παρατηρούμε αλλαγές. Ακόμα όμως και αν ήδη βλέπεις λεπτές γραμμές, το δέρμα σου είναι ξηρό ή κάτι παρόμοιο, δεν είναι αργά για να βελτιώσεις την υγεία του δέρματος σου με αυτές τις εύκολες αλλαγές.

 

Στη Herbalista μπορείς να βρεις μερικά από τα καλύτερα προϊόντα κολλαγόνου που κυκλοφορούν στην αγορά αλλά και πολλά ακόμα φυσικά και οργανικά προϊόντα για το δέρμα σου.  Και με ένα κλικ να τα έχεις σπίτι σου , είτε μένεις στην Κύπρο είτε στην Ελλάδα.

 

Πηγή άρθρου: https://www.drbvitamins.com/community/is-collagen-the-key-to-great-looking-skin