Καθώς προσπαθείτε να μείνετε υγιείς αυτό το χειμώνα, ξεχάστε τα αντιβιοτικά και προτιμήστε τη δύναμη της φύσης. Η κατανάλωση ορισμένων φυσικών θρεπτικών συστατικών βοηθά να διατηρήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα ισχυρό για να καταπολεμά τις ασθένειες. Φροντίστε λοιπόν να προμηθευτείτε  αυτά τα έξι τρόφιμα για να αρρωστήσετε όσο το δυνατόν λιγότερο σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

  1. 1.   Εσπεριδοειδή

 Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι στρέφονται στη βιταμίνη C αφού κρυώσουν; Αυτό συμβαίνει επειδή βοηθάει στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος, ώστε το σώμα σας να μπορεί να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις. Συνεπώς είναι πολύ καλύτερο να πάρετε προληπτικά βιταμίνη C  για να σας προστατεύσει από το να αρρωστήσετε!

Μερικές από τις καλύτερες πηγές αυτής της βιταμίνης είναι τα εσπεριδοειδή, όπως τα πορτοκάλια, το γκρέιπφρουτ, τα μανταρίνια και τα λεμόνια. Με την εποχή του κρυολογήματος και της γρίπης να έχει ήδη φτάσει, πιάστε μερικά εσπεριδοειδή για να εμπλουτίσετε τα γεύματά σας και τις φυσικές άμυνες του οργανισμού σας.

  1. 2.   Μπρόκολο

Αυτό το supefood είναι γεμάτο με βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά που βοηθούν τον οργανισμό σας να κρατήσει μακριά τις ασθένειες. Το μπρόκολο και τα υπόλοιπα σταυρανθή λαχανικά όπως το κουνουπίδι, το λάχανο και τα λαχανάκια Βρυξελλών συμβάλλουν στην ενίσχυση της ανοσολογικής αντίδρασης του οργανισμού και σας εμποδίζουν από το να αρρωστήσετε. Βλέπετε, αυτά τα λαχανικά περιέχουν μια χημική ένωση που ονομάζεται γλουταθειόνη, η οποία βοηθά στην αύξηση της φυσικής ικανότητας του σώματός σας να καταπολεμά τις ασθένειες και τις λοιμώξεις. Για να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη του μπρόκολου, μαγειρέψτε το πολύ λίγο ή και καθόλου.

  1. 3.   Κολοκύθα

Ακριβώς όπως τα καρότα και οι γλυκοπατάτες έτσι και οι κολοκύθες διαφημίζουν τα οφέλη τους για την υγεία με τις ακτινοβόλες αποχρώσεις τους. Τα πορτοκαλί λαχανικά είναι καλές πηγές καροτενοειδών, συμπεριλαμβανομένης της βήτα καροτίνης. Αυτή η ισχυρή θρεπτική ουσία βοηθά στην παραγωγή κυττάρων που καταπολεμούν τις λοιμώξεις στο σώμα μας. Οπότε ατμίστε, πολτοποιήστε, ή να ανακατέψετε κάτι πορτοκαλί για ένα  πιο υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Ένα ζεστό μπολ με κρέμα από κολοκύθα πασπαλισμένη με κανέλα είναι η τέλεια απόλαυση, δεν είναι;

  1. 4.   Σκόρδο

Μην αποστρέφεστε το σκόρδο γιατί  εδώ και αιώνες είναι γνωστό πως ενισχύει την ανοσία και την καταπολέμηση των ασθενειών. Πασίγνωστο για τις αντι-ιικές και αντιβακτηριακές του ιδιότητες, το σκόρδο τονώνει την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων που καταπολεμούν τις αρρώστιες και βοηθούν στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων και την πρόληψη των ασθενειών. Για να πάρετε όλη τη δύναμη του, αφήστε το ψιλοκομμένο σκόρδο να καθίσει για 15 λεπτά πριν το μαγείρεμα, για να αυξήσει με αυτό τον τρόπο τις υγιείς ενώσεις του.

Herbalista Tip

Στη Herbalista μπορείτε να βρείτε μία ποικιλία από vegan, αξιόπιστα και διεθνούς φήμης συμπληρώματα και βιταμίνες που μπορούν να σας βοηθήσουν να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο των ιώσεων. Μπορείτε να βρείτε όλα τα διαθέσιμα προϊόντα στο website μας ή μπορείτε να μιλήσετε με κάποιον από τους ειδικούς μας καλώντας καθημερινά από τις 10.00 έως τις 17.30 στο 22 251170  ή να επισκεφθείτε το κατάστημα μας στη Λευκωσία, στην οδό Κυπράνορος 21 (κοντά στο Debenhams Central).  

Με την περίοδο των ιώσεων να είναι ήδη εδώ, προμηθευτείτε κάποιο από τα παραπάνω τρόφιμα και μιλήστε με κάποιον από τους ειδικούς μας για να ενισχύσετε τον οργανισμό σας.

Πηγές:

https://vegnews.com/2016/1/5-vegan-foods-for-a-healthy-immune-system

https://www.gardenoflife.com/content/eat-beat-cold-flu-season/