Με τον κορονοϊό SARS-Cov-19 να εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς σε όλο τον κόσμο και με πολλές διαφορετικές απόψεις να ακούγονται σχετικά με το πως μπορεί να ενισχύσει κάποιος το ανοσοποιητικό του σύστημα σε αυτή την δύσκολη περίοδο, στραφήκαμε σε ένα παγκοσμίου φήμης site - το ConsumerLab.com -  για να δούμε αν τα συμπληρώματα μπορούν να βοηθήσουν.  

Φυσικά όπως αναφέρει το ConsumerLab.com το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε τη μόλυνση με κορονοϊό είναι να αποφύγετε την έκθεση στον ιο ακολουθώντας τις πιο πρόσφατες συστάσεις του CDC, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Υπουργείου Υγείας και να λάβετε μέτρα για να είστε υγιείς, συμπεριλαμβανομένου του επαρκούς ύπνου και της ισορροπημένης διατροφής.

Επίσης, όπως αναφέρεται και στο σχετικό άρθρο δεν έχει αποδειχθεί ότι κάποιο συμπλήρωμα ή βιταμίνη λειτουργεί αποτελεσματικά αλλά κάποια ίσως μπορούν να βοηθήσουν και να έχουν ένα περιορισμένο αποτέλεσμα. Δείτε παρακάτω ποια:

Zinc (Ψευδάργυρος)

Ο Ψευδάργυρος έχει γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς προτάσεις για τη μείωση των συμπτωμάτων του κορονοϊού. Παρόλο που δεν υπάρχουν άμεσες ενδείξεις ότι η λήψη δισκίων ψευδαργύρου μπορεί να εμποδίσει ή να θεραπεύσει το COVID-19 στους ανθρώπους, ο ψευδάργυρος έχει αντι-ιικές ιδιότητες και παρουσιάστηκε σε εργαστηριακή μελέτη για την αναστολή της αναπαραγωγής/αντιγραφής των κορονοϊών στα κύτταρα.

Οι παστίλιες ψευδαργύρου ή άλλοι τύποι ψευδαργύρου που διαλύονται στοματικά έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τη σοβαρότητα και τη διάρκεια των κρυολογήματος που προκαλείται από ιούς. Φαίνεται να το κάνουν αυτό ενεργώντας άμεσα στον λαιμό, γι 'αυτό και ο χρόνος και η διάρκεια της χρήσης επηρεάζουν τη θεραπεία του κρυολογήματος με ψευδάργυρο. Η σύνδεση  κορονοϊού και ψευδαργύρου είναι ότι η κύρια αιτία της ασθένειας και του θανάτου μεταξύ των ατόμων που είναι συμπτωματικά με το COVID-19 είναι η αναπνευστική νόσος και στον ανώτερο αεραγωγό οι παστίλιες ψευδαργύρου μπορούν να έχουν κάποια δραστηριότητα.

Τα συμπληρώματα με ψευδάργυρο  δεν ωφελούν τους περισσότερους ανθρώπους εκτός αν είναι ανεπαρκείς στον ψευδάργυρο, κάτι που είναι πιο συχνό στους ηλικιωμένους λόγω της μειωμένης απορρόφησης ψευδαργύρου. Εάν είστε ανεπαρκείς στον ψευδάργυρο, μπορείτε να βάλετε στην καθημερινότητα σας τη λήψη ενός χαπιού ψευδαργύρου ή μιας πολυβιταμίνης.

Βιταμίνη D

Τα συμπληρώματα βιταμίνης Dπου λαμβάνονται καθημερινά σε μέτριες δόσεις, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου αναπνευστικών λοιμώξεων και ιών, όπως η γρίπη Α, σε παιδιά και ενήλικες με ανεπάρκεια (

Αν και δεν υπάρχει επί του παρόντος καμία έρευνα που να δείχνει ότι τα συμπληρώματα βιταμίνης D μειώνουν τον κίνδυνο μόλυνσης από κορονοϊό συγκεκριμένα, το να διατηρούμε ένα επαρκές επίπεδο βιταμίνης D είτε με επαρκή έκθεση στον ήλιο (τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα για περίπου 30 λεπτά για τα χέρια, τα πόδια και το πρόσωπό σας),  είτε καταναλώνοντας τρόφιμα εμπλουτισμένα με βιταμίνη D είτε λαμβάνοντας ένα συμπλήρωμα βιταμίνης D είναι ένα καλό και ασφαλές προληπτικό μέτρο για την προστασία από λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος γενικά.

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία των λευκοκυττάρων (λευκά αιμοσφαίρια που βοηθούν στην καταπολέμηση λοιμώξεων) και της συνολικής υγείας του ανοσοποιητικού συστήματος. Η βιταμίνη C είναι επίσης σημαντική για την απορρόφηση σιδήρου καθώς η έλλειψη σιδήρου μπορεί να σας κάνει πιο ευάλωτους σε λοιμώξεις εν γένει.

Ωστόσο, ακόμη και για ιούς όπως το κρυολόγημα, η απόδειξη ότι τα συμπληρώματα βιταμίνης C μπορεί να βοηθήσει είναι μετριοπαθής στην καλύτερη περίπτωση: Η λήψη μιας υψηλής δόσης βιταμίνης C (π.χ. 500 mg δύο φορές την ημέρα) πριν από το κρυολόγημα μπορεί ελαφρώς να μειώσει τη σοβαρότητα και τη διάρκεια του κρυολογήματος. Παρ’ολα αυτα δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η λήψη συμπληρώματος βιταμίνης C, ακόμη και σε υψηλές δόσεις, μπορεί να προστατεύσει τους ανθρώπους από τη μόλυνση από τον κορονοϊό.

Οργανικά Έλαια CBD

O αριθμός των ατόμων που χρησιμοποιούν παγκοσμίως το CBD αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς. Είναι ένα προιόν που ακούγεται συχνά, αλλά πού πραγματικά βρίσκεται η αλήθεια σχετικά με το CBD; Εάν ψάχνετε για μία απλή διαδικασία, βήμα προς βήμα, για να σας κατευθύνει σχετικά με τον κόσμο του CBD, τότε βρίσκεστε στο σωστό σημείο. Ενημερωθείτε πλήρως στο άρθρο που ετοιμάσαμε για εσάς! Κάντε κλικ εδώ

Δυναμωστε τώρα το ανοσοποιητικό σας με Οργανικά Έλαια CBD

Συνοπτικά

Αν και πολλά συμπληρώματα ενδέχεται να μειώσουν τα συμπτώματα κρύου ή γρίπης, κανένα δεν μπορεί να αποτρέψει τη μόλυνση από κορονοϊό ή από κάποιον άλλο ιό. Παρόλα αυτά, αξίζει πάντα να ενισχύσετε τον εαυτό σας για να είστε σε καλύτερη θέση για να αντιμετωπίσετε μια λοίμωξη. Εκτός από τον επαρκή ύπνο και την ισορροπημένη διατροφή, ο ασφαλέστερος τρόπος να γίνει αυτό είναι παίρνοντας συμπληρώματα και βιταμίνες, όπως αρκετή βιταμίνη C και βιταμίνη D, καθώς και οι δύο είναι σημαντικές για ένα καλά λειτουργικό ανοσοποιητικό σύστημα.

Στη Herbalista μπορείτε να βρείτε συμπληρώματα Ψευδαργύρου, βιταμίνη C, Βιταμίνη D αλλά και μία ποικιλία από συμπληρώματα και μέταλλα καθώς και την συμβουλή των εμπειρων ειδικών μας για οτιδήποτε σας απασχολεί.

Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο e-shop μας, να μας στείλετε μήνυμα στο Facebook  ή να περάσετε από το κατάστημα μας στην οδο Κυπράνορος 21 στη Λευκωσία (κοντά στο Debenhams της Μακαρίου) για να μιλήσετε από κοντά με τους ειδικούς μας. Μπορείτε ακόμη να μας καλέσετε στο 22251170 και κάποιος από τους ειδικούς μας θα μιλήσει μαζί σας για όποιο θέμα σας απασχολεί. 

Αποποίηση Ευθύνης: Αυτό το άρθρο, συμπεριλαμβανομένων και των συμβουλών παρέχει μόνο γενικές πληροφορίες. Δεν είναι σε καμία περίπτωση υποκατάστατο της ειδικής ιατρικής γνώμης. Για περισσότερες πληροφορίες, συμβουλευτείτε πάντα έναν ειδικό ή το δικό σας γιατρό. Η Herbalista δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για αυτές τις πληροφορίες.

Πηγή άρθρου: https://www.consumerlab.com/answers/do-natural-remedies-or-supplements-prevent-coronavirus/natural-remedies-coronavirus