Είναι αρκετή η πρωτεΐνη που παίρνουμε από την διατροφή μας; Όπως συνήθως παρακολουθούμε τις θερμίδες, τη ζάχαρη και την πρόσληψη αλατιού, θα πρέπει επίσης να βεβαιωνόμαστε κάθε φορά ότι καταναλώνουμε αρκετή πρωτεΐνη.

Η πρωτεΐνη παίζει καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία και τη συντήρηση κάθε κυττάρου στο σώμα μας. Δίνει ενέργεια  στα κύτταρα μας και δυναμώνει το σώμα μας.

 Οι ειδικοί λένε ότι είναι σημαντικό να καταναλώνουμε πρωτεΐνη κάθε μέρα. Η καθημερινή πρόσληψη πρωτεΐνης παίζει βοηθά  να διατηρούνται τα κύτταρα μας σε καλή κατάσταση και πρέπει να αποτελεί μέρος του καθημερινού πλάνου για τη διατήρηση της καλής υγείας μας. 

Η πρωτεΐνη αποτελείται από αμινοξέα, κοινώς γνωστά ως δομικά στοιχεία, επειδή συνδέονται σε μεγάλες αλυσίδες. Θεωρείται επίσης "μακροθρεπτικό", που σημαίνει ότι ο οργανισμός μας την χρειάζεται σε σχετικά μεγάλες δόσεις για να παραμείνει υγιής.

 Γιατί το σώμα μας χρειάζεται πρωτεΐνη;  

Εδώ είναι πέντε επιτακτικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι λαμβάνουμε αρκετή πρωτεΐνη κάθε μέρα:

1. Δόμηση. Η πρωτεΐνη είναι ένα σημαντικό δομικό στοιχείο των οστών, των μυών, του χόνδρου και του δέρματος. Στην πραγματικότητα, τα μαλλιά και τα νύχια μας αποτελούνται κυρίως από πρωτεΐνες.

2. Αναδόμηση. Το σώμα μας την χρησιμοποιεί για την κατασκευή και επισκευή ιστών.

3. Οξυγονωση. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια περιέχουν μια πρωτεϊνική ένωση που μεταφέρει οξυγόνο σε όλο το σώμα. Αυτό βοηθά τον εφοδιασμό ολόκληρου του σώματός με τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.

4. Χώνεψη. Περίπου το ήμισυ της διατροφικής πρωτεΐνης που καταναλώνουμε κάθε μέρα πηγαίνει στην παραγωγή ενζύμων, τα οποία βοηθούν στην απορρόφηση των τροφών και την παραγωγή νέων κυττάρων και χημικών ουσιών του σώματος.

5. Ρύθμιση. Η πρωτεΐνη παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση των ορμονών, ειδικά κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης των κυττάρων κατά την εφηβεία.

 

 Πως βοηθά η πρωτεΐνη στο να εχουμε καλη φυσική κατάσταση; 


Η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες έχει πολλά οφέλη για τη φυσική μας κατάσταση:

  • Επιταχύνει την ανάρρωση μετά από άσκηση ή / και τραυματισμό

  • Μειώνει την απώλεια μυών

  • Χτίζει μυϊκή μάζα

  • Βοηθά στη διατήρηση του υγιούς βάρους

  • Μειώνει την πείνα

Ένα ακόμη πλεονέκτημα της πρωτεΐνης είναι ότι μας “γεμίζει” γρηγορότερα.

Η πρωτεΐνη και οι ίνες μας κρατούν πλήρεις περισσότερο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν αισθανόμαστε την επιθυμία να τρώμε τόσο συχνά. Αυτό βοηθά να μειώσουμε το βάρος μας ενώ τροφοδοτούμε τα κύτταρα μας με τα σωστά θρεπτικά συστατικά που μας χρειάζονται.

 

Συμπληρώματα πρωτεΐνης στη Herbalista

 

Ση Herbalista διαθέτουμε μία ολοκληρωμένη σειρά από Vegan & οργανικά συμπληρώματα πρωτεΐνης από αξιόπιστα και παγκοσμίως γνωστά brands, όπως το Garden of Life και το Purely Inspired, που θα σας βοηθήσουν να καλύψετε τις καθημερινές σας ανάγκες σε πρωτεΐνη. 

Μπορείτε να τα αποκτήσετε κατευθείαν από το e-shop μας  ή να περάσετε από το κατάστημα μας στην οδο Κυπράνορος 21 στη Λευκωσία (κοντά στο Debenhams της Μακαρίου) για να μιλήσετε από κοντά με τους ειδικούς μας. Μπορείτε ακόμη να μας καλέσετε στο 22251170 και κάποιος από τους ειδικούς μας θα μιλήσει μαζί σας για όποιο θέμα σας απασχολεί. 

Αποποίηση Ευθύνης: Αυτό το άρθρο, συμπεριλαμβανομένων και των συμβουλών παρέχει μόνο γενικές πληροφορίες. Δεν είναι σε καμία περίπτωση υποκατάστατο της ειδικής ιατρικής γνώμης. Για περισσότερες πληροφορίες, συμβουλευτείτε πάντα έναν ειδικό ή το δικό σας γιατρό. Η Herbalista δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για αυτές τις πληροφορίες.

 

Πηγή άρθρου: https://www.piedmont.org/living-better/why-is-protein-important-in-your-diet