Αν και μπορεί να μην είναι τόσο γνωστό όσο άλλα βασικά μέταλλα όπως το κάλιο και το ασβέστιο, το μαγνήσιο είναι ζωτικής σημασίας για την υγιή λειτουργία του σώματος. Δυστυχώς, οι ειδικοί εκτιμούν ότι περίπου το 80% των ενηλίκων είναι ανεπαρκείς σε αυτό το ζωτικής σημασίας μέταλλο. Όσοι καταναλώνουν λιγότερη από την συνιστώμενη ποσότητα μαγνησίου είναι πιθανό να έχουν αυξημένη φλεγμονή στο σώμα, γεγονός που μπορεί να τους  θέσει σε κίνδυνο για καρκίνο, διαβήτη, καρδιακές παθήσεις και άλλες ασθένειες. Η έλλειψη μαγνησίου σχετίζεται επίσης με την οστεοπόρωση.

Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο είναι τα σκούρα πράσινα φύλλα, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι, τα ψάρια, τα φασόλια, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, το αβοκάντο, το γιαούρτι, οι μπανάνες,τα αποξηραμένα φρούτα και η μαύρη σοκολάτα. Όταν δεν λαμβάνουμε τη συνιστώμενη ποσότητα μαγνησίου - 320 mg / ημέρα για γυναίκες άνω των 31 & 420 mg / ημέρα για άνδρες άνω των 31 ετών - από τα τρόφιμα, τότε συνιστάται να λαμβάνουμε ένα συμπλήρωμα μαγνησίου.

Παρακάτω  είναι μερικά από τα κύρια οφέλη της λήψης ενός συμπληρώματος μαγνησίου:

Αυξημένη ενέργεια: Το μαγνήσιο ενεργοποιεί την τριφωσφορική αδενοσίνη (ATP) που βοηθά στη δημιουργία ενέργειας στο σώμα.

Καλύτερος ύπνος: Η έλλειψη μαγνησίου μπορεί να φταίει για την αϋπνία και το πρόβλημα του ύπνου. Ένα συμπλήρωμα μαγνησίου μπορεί να βοηθήσει στην επιβραδυνση των παλμών της καρδιάς, στη χαλάρωση των μυών και στην ξεκούραση του μυαλού.

Λιγότεροι μυϊκοί πόνοι: Ένα συμπλήρωμα μαγνησίου μπορεί να βοηθήσει στην χαλάρωση  μυικών πόνων και σπασμών, καθώς το μαγνήσιο παίζει ζωτικό ρόλο σε ότι αφορά τα νευρομυϊκά σήματα και τις συσπάσεις.

Βελτιωμένη υγεία της καρδιάς: Η πλειοψηφία του μαγνησίου στο σώμα αποθηκεύεται στην αριστερή κοιλία της καρδιάς. Έτσι, παράλληλα με το ασβέστιο, ρυθμίζει τα επίπεδα αρτηριακής πίεσης και αποτρέπει την υπέρταση.

Ελεγχόμενες ημικρανίες: Για κάποιον που πάσχει από ημικρανίες, ένα συμπλήρωμα μαγνησίου ίσως μπορεί να είναι η σωτηρία του. Το μαγνήσιο παίζει ρόλο στην κυκλοφορία του αίματος και τη λειτουργία των νευροδιαβιβαστών και μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του πόνου, απελευθερώνοντας ορμόνες που μειώνουν τον πόνο και συστέλλοντας τα αιμοφόρα αγγεία.

Βελτίωση της πέψης: Οι μύες της πεπτικής οδού, συμπεριλαμβανομένου του εντερικού τοιχώματος, χαλαρώνουν από το μαγνήσιο, το οποίο βελτιώνει την πέψη, αντισταθμίζει το στομαχικό οξύ και προωθεί τα κόπρανα μέσω των εντέρων.

Γενική χαλάρωση: Όσοι από εμας ταλαιπωρούνται από συνεχή νευρικότητα, θα χαρούν όταν μάθουν ότι το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για τη ρύθμιση ορμονών, συμπεριλαμβανομένης της απελευθέρωσης της σεροτονίνης (της "ευτυχισμένης" ορμόνης), προωθώντας τη χαλάρωση και την ηρεμία του νου.

Στη Herbalista μπορείτε να βρείτε ένα από τα καλύτερα συμπληρώματα Μαγνησίου που κυκλοφορούν στην Κύπρο, το υψηλής απορροφητικότητας Μαγνήσιο Doctor's’ Best που διατηρεί τα φυσιολογικά επίπεδα μαγνησίου στο σώμα και βοηθά στην υποστήριξη των οστών, του νευρικού συστήματος και της καρδιά. Και μάλιστα στη μοναδική τιμή των 20€ για 120 κάψουλες!!

Μπορείτε να το βρείτε στο e-shop μας, να μας στείλετε μήνυμα στο Facebook για να σας το αποστείλουμε με ACS ή να περάσετε από το κατάστημα μας στην οδο Κυπράνορος 21 στη Λευκωσία (κοντά στο Debenhams της Μακαρίου) για να μιλήσετε από κοντά με τους ειδικούς μας. Μπορείτε ακόμη να μας καλέσετε στο 22251170 και κάποιος από τους ειδικούς μας θα μιλήσει μαζί σας για όποιο θέμα σας απασχολεί. 

 

Αποποίηση Ευθύνης: Αυτό το άρθρο, συμπεριλαμβανομένων και των συμβουλών παρέχει μόνο γενικές πληροφορίες. Δεν είναι σε καμία περίπτωση υποκατάστατο της ειδικής ιατρικής γνώμης. Για περισσότερες πληροφορίες, συμβουλευτείτε πάντα έναν ειδικό ή το δικό σας γιατρό. Η Herbalista δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για αυτές τις πληροφορίες.

 

Πηγή: https://www.purechange.co/blogs/health_wellness/7-benefits-of-taking-a-magnesium-supplement