Δοκιμάζετε για πρώτη φορά την περιποίηση της επιδερμίδας σας με φυσικά προϊόντα; Γνωρίζετε καλά την επιδερμίδα σας και ποιες επιλογές έχετε αλλά επιθυμείτε να αλλάξετε τις συνήθειες σας; Ετοιμάσαμε για εσάς μία σειρά από συμβουλές για να προσαρμόσετε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας -  με φυσικά προϊόντα -  στις δικές σας ανάγκες και έτσι να επιτύχετε σημαντικά αποτελέσματα.

Παρόλο που μέχρι τώρα απλά καθαρίζαμε, τονώναμε και να ενυδατώναμε, πλέον γνωρίζουμε ότι μια πραγματικά αποτελεσματική ρουτίνα φροντίδας της επιδερμίδας απαιτεί περισσότερα από τρία βήματα. Το πλεονέκτημα της φροντίδας του δέρματος με φυσικά προϊόντα είναι ότι μπορείτε πραγματικά να προσαρμόσετε τις καθημερινές σας συνήθειες για να στοχεύσετε ακόμα και τις πιο συγκεκριμένες ανάγκες περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Πάντα να έχετε στο μυαλό σας ότι η περιποίηση της επιδερμίδας δεν έχει μία συνταγή που να ταιριάζει σε όλους τους τύπους δέρματος.

 

Βήμα 1. Επιλέξτε το σωστό καθαριστικό προσώπου

Ο  βασικός σκοπός ενός καθαριστικού προσώπου είναι να κάνει ακριβώς αυτό: να καθαρίζει. Πέρα από τον καθαρισμό των πόρων όμως, το λάθος καθαριστικό για τον τύπο του δέρματός σας μπορεί είτε να απογυμνώσει το δέρμα από τα πολύτιμα φυσικά έλαια του ή να προσθέσει παραπάνω σμήγμα στους πόρους του.

Για να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο καθαριστικό για τις ανάγκες του δέρματός σας, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο δέρμα σας μετά τον καθαρισμό.  Ξοδέψτε λίγο χρόνο μετά τον καθαρισμό για να εξετάσετε την υφή του δέρματος σας πριν από την εφαρμογή οποιωνδήποτε άλλων προϊόντων.

Αισθάνεστε το δέρμα σας ξηρό; Σβήστε τη δίψα του με ένα ενυδατικό καθαριστικό, όπως το Coconut Water Firming Cleanser και αποκαταστήσετε την υγρασία στο δέρμα σας.

Υπάρχει ορατή λάμψη στο φρεσκοκαθαρισμένο δέρμα σας; Περιορίστε την υπερβολική ποσότητα λιπαρότητας με ένα φυσικό καθαριστικό προσώπου ειδικά διαμορφωμένο για δέρμα επιρρεπές σε στίγματα, όπως το καθαριστικό Gel Clear Skin Citrus Kombucha.

Είναι το δέρμα σας πολύ ευαίσθητο; Δοκιμάστε τον αφρό καθαρισμού Sensitive 1000 Roses.

 

 

Βήμα 2. Προσδιορίστε τις πρωτογενείς και δευτερογενείς ανάγκες του δέρματός σας

 

Εάν ο σκοπός του καθαριστικού προσώπου είναι να καθαρίσει και της ενυδατικής κρέμα να ενυδατώσει, ποιος είναι ο ρόλος των βημάτων ανάμεσα στις 2 αυτές διαδικασίες;

Είναι αυτό το κομμάτι της περιποίησης της επιδερμίδας σας που κάνει τη «βαριά δουλειά». Χρειάζεται πρωτα να σκεφτείτε ποια είναι η πρωταρχική ανάγκη της επιδερμίδας σας.

Αναβαθμίζετε τη ρουτίνα σας με στόχο να λαμπρύνετε την επιδερμίδα και την βραδινή υφή της; Θέλετε να αποκαταστήσετε τη νεότητα του δέρματος σας; Να καθαρίσετε τα στίγματα;

Μόλις προσδιορίσετε τις βασικές ανάγκες περιποίησης της επιδερμίδας σας, επιλέξτε φυσικά τόνερ, ορούς, έλαια και μάσκες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τις ανάγκες του δέρματός σας. Οι οροί και τα έλαια, ιδιαίτερα, μπορούν να εναλλάσσονται για να παρέχουν αυτό ακριβώς που χρειάζεται το δέρμα σας οποιαδήποτε ημέρα.

Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, αξίζει να ασχοληθείτε και με μια δευτερεύουσα ανάγκη του δέρματος σας:

Θέλετε λαμπερό και ενυδατωμένο δέρμα; Επιλέξτε τη συλλογή μας Brightening Vitamin C και διατηρήστε τα αγαπημένα σας από τη γκάμα των Vegan καλλυντικών Andalou Naturals σε ετοιμότητα, ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε τις ημέρες κατά τις οποίες το δέρμα σας χρειάζεται πρόσθετη υγρασία και θρεπτική ενίσχυση. Αυτό θα σας επιτρέψει να προσαρμόσετε πραγματικά την περιποίηση της επιδερμίδας σας στις συγκεκριμένες ανάγκες που παρουσιάζονται οποιαδήποτε ημέρα.

 

 

Βήμα 3. Επενδύστε σε διαφορετικά προϊόντα για την ημέρα και τη νύχτα

Όπως η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας δεν είναι "μία συνταγή που ταιριάζει σε όλους" έτσι και οι ανάγκες του δέρματος διαφέρουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το σώμα μας λειτουργεί για να επαναφορτιστεί, να αποκαταστήσει τις δυνάμεις του και να ανανεωθεί και οι ίδιες αρχές ισχύουν για το δέρμα.

Λαμβάνοντας αυτό υπόψιν σας, αξίζει να επενδύσετε σε ξεχωριστές ενυδατικές κρέμες ημέρας και νύχτας για να αντιμετωπίσετε πιο αποτελεσματικά τις ανάγκες της επιδερμίδας σας.

 Οι κρέμες ημέρας λειτουργούν συχνά για την προστασία του δέρματος από περιβαλλοντικές βλάβες και εξωτερικούς στρεσογόνους παράγοντες, ενώ οι νυχτερινές κρέμες είναι σχεδιασμένες για να δρουν κατά τη διάρκεια του ύπνου και να προετοιμάζουν το δέρμα σας για την επόμενη ημέρα.

Επιλέξτε μια ενυδατική κρέμα που να ταιριάζει στις ανάγκες της επιδερμίδας σας. Εάν το δέρμα σας ερεθίζεται εύκολα, για παράδειγμα, επιλέξτε την κρέμα ημέρας Andalou 1000 Roses Beautiful για να ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας και να αναζωογονήσετε τη λειτουργία της φυσικής προστασίας του δέρματος κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για τη νύχτα επιλέξτε ένα φυσικό προϊόν όπως η Andalou Naturals Night Repair Cream για να απαλύνει και να θρέψει το ευαίσθητο δέρμα σας καθώς κοιμάστε.

 

 

Για οποιαδήποτε παραπάνω πληροφορία ή για να ενημερωθείτε από τους ειδικούς μας μπορείτε να μας καλείτε καθημερινά από τις 10.00 έως τις 17.30 στο 22 251170 ή να περάσετε από το κατάστημα μας στην Κυπράνορος 21, στη Λευκωσία (πολύ κοντά στο Debenhams Central.